Tuga

POTRESAN GOVOR REDITELJA POBEDNIČKOG FILMA NA DODELI OSKARA: 4 dana pred snimanje desila se najveća tragedija!(VIDEO)

Film je posvetio tragično stradaloj ćerki, koja se veoma radovala ovom ostvarenju i trebalo je da u njemu učestvuje

Celebrities
Autor:
POTRESAN GOVOR REDITELJA POBEDNIČKOG FILMA NA DODELI OSKARA: 4 dana pred snimanje desila se najveća tragedija!(VIDEO)
Foto: Profimedia

Danski reditelj Tomas Vinterberg posvetio je Oskara za najbolji međunarodni film svojoj tragično preminuloj ćerki Idi koja je nastradala samo četiri dana pre početka snimanja filma.

19-godišnja Ida preminula je kad se vozač koji je u vožnji pisao poruke na mobilnom zakucao u automobil koji je vozila rediteljeva supruga Helena.

"Hteli smo da napravimo film koji slavi život, a četiri dana pre početka snimanja dogodilo se nemoguće", započeo je svoj emotivni govor Vinterberg.

"Saobraćajna nesreća odnela je moju ćerku. Neko je gledao u telefon. Nedostaje nam i volimo je. A dva meseca pre početka snimanja i dva meseca pre nego što je poginula bila je u Africi... Poslala mi je pismo, pročitala je scenario i bila je jako uzbuđena. Obožavala je ovaj film... Trebalo je da bude deo ovoga", rekao je reditelj.

U jednom trenutku nije mogao da sakrije suze.

"Na kraju smo snimili ovaj film kao posvetu njoj. Dakle, Ida, ovo je čudo koje se upravo dogodilo i ti si deo tog čuda. Možda si negde vukla neke konce, ne znam, ali ovo je za tebe", obratio se preminuloj ćerki i dodao:

"Ako se neko usudi da veruje da je ona sad nekako s nama, moći ćete da je vidite kako aplaudira i raduje se s nama", dodao je.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs