Grupa na Fejsbuku

Skandalozna peticija: Ceca je zlotvor, ne želimo je na tvrđavi!

Na Fejsbuku je osnovana grupa Stop Ceci na tvrđavi kojoj je pridružili oko 3.000 ljudi, a koja traži zabranu njenog nastupa na Tamburica festu
Celebrities
19:40h Autor:
Foto: Kurir / Dado Đilas

Pojedini građani Novog Sada pokrenuli su na internetu peticiju protiv najavljenog nastupa Svetlane Ražnatović na Tamburica festu 28. juna na Petrovaradinskoj tvrđavi. Na Fejsbuku je odmah potom napravljena grupa „Stop Ceci na Tvrđavi“, a u tekstu objavljenom na portalu www.peticije24.com i pomenutoj društvenoj mreži stoji:

 

Ratni huškač

 

- Ceca je udovica ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana. Ona je s njim išla po logorima tokom devedesetih i učestvovala u njegovom „biznisu“, a nakon njegove smrti potpuno ga je i preuzela. Sa svojim pesmama učestvovala je u propagandnoj mašineriji koja je za cilj imala da stanovništvo drži u ratnohuškačkoj komi - piše između ostalog u tekstu.

 

Kriva za egzodus

 

Folk zvezda se indirektno optužuje za progon stanovništva iz Vojvodine tokom devedesetih i postavlja se pitanje zašto je pozvana da peva na festivalu.

 

- Za sva svoja nedela Ražnatovićka zaslužuje da bude u zatvoru, s maksimalnom kaznom. To što je Srbija banana država i što se sve završilo na elektronskoj narukvici ne znači da se ne treba boriti protiv takvih zlotvora. Dodatni šamar nama u Vojvodini je njeno nastupanje na Tamburica festu. To se ne sme dozvoliti. Vojvodina je oduvek bila multikulturna sredina, a zbog takvih kao što su Arkan i njegova pevaljka mnogi stanovnici Vojvodine proterani su devedesetih ili prisiljeni na samoegzodus - stoji u peticiji, koju je do sada potpisalo više od tri hiljade ljudi.

 

Podsetimo, Ceca je krajem prošle godine održala dva rasprodata koncerta u velikoj sali Spensa. Cecin komentar juče nije bilo moguće dobiti jer je njen telefon bio nedostupan. Šta na sve ovo kaže dr Jovan Pejčić, predsednik organizacionog odbora Tamburica festa, pročitajte OVDE.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs