potresne reči

SEVERINA se OPROSTILA od BALAŠEVIĆA USPOMENOM na prvi susret: Kakav bih ja to bio otac, da ne ispunim sve želje!

Od poznatog novosadskog kantautora koji je svojim stihovima spasavao svet, širom regiona se opraštaju javne ličnosti i fanovi

Celebrities 20.02.2021. - 10:18h Autor: Stil
Foto: Kurir/Dragana Udovičić

Vest da je Đorđe Balašević preminuo u 67. godini na Infektivnoj klinici od posledica upale pluća izazvane korona virusom rastužila je Srbiju i ceo region.

 

Od čuvenog kantautora uz čije su pesme i stihove odrasle mnoge generacije opraštaju se fanovi, kolege i prijatelji širom bivše Jugoslavije, sa tugom i nevericom. 

 

Među njima je i Severina koja se na Fejsbuku postavivši njihovu zajedničku fotografiju, prisetila prvog susreta sa Đoletom, kada ju je i pozvao da mu bude gost iznenađenja na njegovom koncertu.

Ovo je naš prvi susret 2001. godine u Novom Sadu. Slučajno smo se sreli u jednoj pizzeriji... Pitala sam ga čime se...

Posted by Severina on Петак, 19. фебруар 2021.


"Ovo je naš prvi susret 2001. godine u Novom Sadu. Slučajno smo se sreli u jednoj piceriji... Pitala sam ga čime se hrani da piše onakve tekstove...

 

Nasmejao se... A onda me jednu veče pozvao i rekao da nije nikada imao gosta na koncertu i da bi voleo da gostujem na njegovom koncertu u Novom Sadu, kao gost iznenađenja. Bila sam u Nemačkoj i ispala mi je slušalica iz ruke...

 

Nisam ništa govorila, nisam verovala, a on je nastavio: 'Ako će ti to biti problem zbog gostovanja u Srbiji, razumeću ako me odbiješ... 'Ako me odbiješ?' Pa moja prva kupljena kaseta je 'Boža zvani Pub', kupljena u Fotomuzikaliji u Splitu 1982. Nasmejala sam se i rekla da je baš duhovit'.


'Da li bi mi otpevala 'Virujen u te' i 'Ja samo pjevam', to su mi najlepše pesme. Znam sve šta si napisala... A i moj sin Aleksa bi voleo da dođeš na koncert. To je bio osećaj kao da sam položila sve na fakultetu (mojoj mami umesto maturske slike prilažem ovu). Kao da me dekan zove da budem s njim na bini, kao neki najbolji student iz klase... Mislila sam se, okej, ako me sad nazove i Springsteen, mogu mikrofon o klin... Meni je to bilo isto'.

 

Najavio je je ovako: 'Kaže meni moj sin - tata, sve je to okej, ali ja bih da dovedeš Severinu na koncert'.

 

'Ljudi u publici su se smejali i mislili da priča vic. A onda je rekao: 'Kakav bih ja to bio otac, da ne ispunim sve želje... Sine, evo ti Severina...' Pevala sam i 'Virujen u te' i 'Ja samo pjevam' i nakon toga smo ostali u kontaktu... On je napisao onaj izmenjeni tekst pesme na Porinu 'Mala je dala' 2001.

 

'Dušo, znaš, koliko god te neko volio, nikad te neće razumeti i ne očekuj da te razumeju... Tamo gore na bini ne razume te niko ko nije gore odigrao puno utakmica... Olujno je tamo gore di nas nije puno stiglo... Ti si bio vrh, ona višnja na vrhu torte, bila sam i 'Provincijalka' i 'Devojka sa čardaš nogama'. Sve žene su čekale baš takvog, iz tih pjesama... I bio si takav. Ne znam kako da seoprostim... Otišao je stražar dubljeg smisla. Voli te tvoja Marija'.

 

Da podsetimo, sinoć uveče u samom centru Zagreba osvanula je ćirilica i srpskom azbukom napisana reč bećarac, stih iz pesme pokojnog Đorđa Balaševića "Stih na asfaltu".

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...