Klintonova pisma i drugi predmeti Monike Levinski na aukciji

Kolekcija predmeta koji su korišćeni tokom istrage afere stažistkinje u Beloj kući Monike Levinski i bivšeg predsednika SAD Bila Klintona biće ponuđena na onlajn aukciji
Celebrities
04:04h Autor:
Klintonova pisma i drugi predmeti Monike Levinski na aukciji

Kolekcija predmeta koji su korišćeni tokom istrage afere stažistkinje u Beloj kući Monike Levinski (Monica Lewinsky) i bivšeg predsednika SAD Bila Klintona (Bill Clinton) biće ponuđena na onlajn aukciji, saopštila je aukcijska kuća Nejt D. Senders.

Kolekciju od 32 predmeta je bivši ljubavnik Levinski, Endi Blejler, dao tužiocu Kenetu Staru tokom njegove istrage skandala tokom 1990-ih, navodi se u saopštenju aukcijske kuće. Afera Levinski sa Blejerom, koji je bio oženjen, obelodanjena je tokom istrage koja je dovela do poziva da se Klinton smeni 1998. Među predmetima na aukciji su potpisano Klintonovo pismo Bejlerovima, fotografije i kartice Monike Levinski i odeća koju je ona poklonila Bejlerovoj suprugi Kejt Nejson koja je celu kolekciju i dala na aukciju, piše Rojters.

"Predmeti koje je posedovala Monika Levinski, naročito oni povezani sa Klinton skandalom i istragom Kena Stara su izuzetno retki", navodi se u saopštenju Nejta D. Sendersa. "Ovo je, koliko znam, jedina kolekcija ove vrste koja se pojavila".

Očekuje se da će predmeti biti prodati za 25.000 do 50.000 dolara. Onlajn nadmetanje trebalo bi da se završi do 27. juna. Levinski, 39, se preselila u Britaniju i kloni se očiju javnosti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs