uzburkala javnost

Bivša ljubavnica nekadašnjeg španskog kralja iznela šok detalje: Pretili su mi da ću završiti kao princeza Dajana!

Korina Zu Sajn-Vitgenstajn veoma retko daje intervjue, a onda je za "Bi-bi-si" napravila presedan

Celebrities
Autor:
Bivša ljubavnica nekadašnjeg španskog kralja iznela šok detalje: Pretili su mi da ću završiti kao princeza Dajana!
Foto: Profimedia

Bivša ljubavnica nekadašnjeg španskog kralja Huana Karlosa, Korina Zu Sajn-Vitgenstajn iznela je u javnost sve o njihovom odnosu i šok detalje koji su usledili nakon što je njihova afera obelodanjena.

U jednom od svojih retkih intervjua kaže kako su je proganjali nakon što se saznalo za njihov odnos, te tvrdi da su pokušali i da je ućutkaju pretnjama da će doživeti istu sudbinu kao princeza Dajana.

Zbog svega je, kaže, 65 miliona evra koje je dobila od bivšeg španskog kralja, smatrala velikodušnim darom i priznanjem koliko mu je značila, bez obzira

što je on taj novac dve godine kasnije tražio nazad.

Korina je za BBC ispričala kako je pokušao ponovo da je osvoji dve godine kasnije nakon što joj je dao pozamašan iznos, ali kad ga je odbila Huan Karlos je pobesnio i zatražio da mu vrati njegove milione.

Huan Karlos, bivši 82-godišnji španski kralj, u braku je s kraljicom Sofijom je od 1962. godine, a njegova ljubavna afera sa Korinom, poslovnom ženom rođenom u Danskoj, trajala je od 2004. do 2009. godine.

Potresna životna priča pevačice: Sa depresijom se borim od 7 godine, smrt mi se činila kao jedini izlaz! (FOTO)

foto: Profimedia

Njihova romansa je senzacionalno otkrivena 2012. godine kad je Huan Karlos tokom lova na slonove u Bocvani slomio kuk pa je bio prinuđen da se vrati sa putovanja na kojem ga je tada pratila Korina.

Zbog intenzivnog pritiska koji je usledio, Huan Karlos se osećao krivim, te joj je kao znak ljubavi poklonio 65 milona evra. Ova transakcija predmet je istrage koji se vodi trenutno u Švajcarskoj.

Bivši kralj, koji je abdicirao 2014. godine, zbog optužbi za korupciju je pod istragom Vrhovnog suda u Španiji,a u središtu te istrage je 100 miliona dolara

koje muje uplatio pokojni kralj Saudijske Arabije.

Početkom avgusta Huan Karlos je objavio da napušta Španiju, a nedavno je potvrđeno da je otišao u Abu Dabi.

Korina se prisetila i nesrećnog odmora u Bocvani od pre osam godina, kazavši kako zapravo nije želela da ide na to putovanje.

foto: Profimedia

'Osećala sam da kralj pokušava da me natera da mu se vratim, a nisam želela da ostavim lažan utisak. Imala sam neki predosećaj", kaže Korina koja smatra da je medijski cirkus koji je usledio dolazio iz kraljevskog establišmenta koji je želeo da ubrza kraljevu abdikaciju.

Bivša ljubavnica tvrdi da je nakon povratka s tog putovanja bila pod stalnim nadzorom, što je bio početak kampanje u kojem je trebalo da bude prikazana kao Wallis Simpson ili Lady Macbeth, zao lik koji je divnog čoveka tokom velike ekonomske krize odveo na stranputicu.

Uznemiravali su je i španski obaveštajci

Ona kaže i kako ju je nakon putovanja u Bocvanu španska obaveštajna služba Centro Internacional de Inteligencia (CNI) počela uznemiravati.

Najpre su joj pretresli stan u Monaku, a potom su je i na poslovnom putu u Brazil pratili u stopu.

Tvrdi da je primila anonimnu pretnju o tome kako 'između Monaka i Nice postoji puno tunela', aludirajući na kobnu automobilsku nesreću princeze Dajane. Osim toga, tvrdi da je u dnevnom boravku svog stana u Švajcarskoj pronašla knjigu o Dajaninoj smrti.

Te ju je godine, kaže, posetio i CNI, čiji joj je operativac, inače dragi prijatelj Huana Karlosa, rekao da ga šalje kralj s upozorenjem da ne razgovara s medijima, jer joj u suprotnom ne može garantovati fizičku sigurnost, kao ni sigurnost njene dece.

Korina tvrdi da joj je bivši španski kralj dao 65 miliona evra nakon što je saznao za uznemiravanja. To ju je iznenadilo, pa je otišla u Madrid da mu se zahvali.

'Mislim da je bio u velikom šoku kad je shvatio kolikom sam pritisku bila izložena i koliko štete je naneto mom ugledu", kaže Korina koja

koja je na svedočenju pred švajcarskim tužiocem rekla kako je ta transakcija za nju bila čin ljubavi.

'Mislim da je to bilo priznanje koliko sam mu značila. Bila je to zahvalnost zbog toga što sam se brinula za njega u njegovim apsolutno najgorim trenucima', rekla je Korina koja insistira na tome da Huan Karlos nije prao novac niti pokušavao da ga sakrije kada joj je poklonio.

Uprkos velikodušnosti nekadašnjeg španskog kralja, Korina tvrdi da je on dve godine kasnije tražio da mu vrati novac.

Njegova molba da mu vrati i poslednji cent, kako kaže bila je ispad besa nakon što je odbila da mu se vrati, a u prilog tome govori i njegovo svedočenje pred švajcarskim sudom u kojem je rekao da nikad taj novac nije tražio nazad.

Razmišljanja Merilin Monro nisu razmišljanja glupe plavuše: Strah je glup, kao i žaljenje! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs