MUČNO PRIZNANJE

Manekenka priznala:Borila sam se za vazduh, dozivala mamu i mislila da umirem! Panični napadi me prate od malena!(VIDEO)

Slavna manekenka i članica klana Kardašijan – Džener progovorila otvoreno o svojim mentalnim problemima, koji je prate od ranog detinjstva.

Celebrities
17:04h Autor:
Manekenka priznala:Borila sam se za vazduh, dozivala mamu i mislila da umirem! Panični napadi me prate od malena!(VIDEO)
Foto: Profimedia

Britanska kraljevska porodica nije jedina koja je javno progovorila o emocionalnom stresu i i mentalnom zdravlju za vreme pandemije korona virusa. Naime, manekenka Kendal Džener u specijalnom intervjuu koji je dala Kenetu Kolu u emisiji Dobro jutro, Ameriko (Good Morning America) pokušala je da svojom intimnom pričom podigne svest o značaju mentalnog zdravlja za vreme ovih teških okolnosti, ali i uopšte.

Manekenka je u veoma otvorenom razgovoru priznala da se bori sa anksioznošću još od ranog detinjstva, a da su napadi panike postali deo njene svakodnevice, sa kojom se ponekada jako teško nosi.

Prema njenim rečima, ono što joj je tokom godina pomagalo, a pomaže joj i sada jeste to što je imala apsulotnu podršku i razumevanje majke, a zatim i cele porodice, koja joj je pružala bezuslovnu podršku i pomoć.

"Bila sam veoma, veoma mlada i sećam se osećaja kao da ne mogu da dišem i vrti mi se u glavi – tada bih uspaničeno otrčala kod moje majke i zatražila pomoć. Bila sam jako uplašena, jer sam mislila da nešto sa mnom nije u redu, da sam bolesna. Mama je nakon prvog napada panike odvela kod svih mogućih doktora, koji su ustanovili da je fizički sa mnom sve u redu. Niko mi nikada nije rekao da patim od ansioznosti i napada panike, Tek pre tri godina, kada su moji napadi postali zastrašujući i toliko učestali da su praktično zaustavili moj život, objašnjeno mi je od strane stručnjaka od čega patim i tada mi je sve postalo jasno", ispričala je Kendal.

Kendal je i ranije, u nekoliko navrata, izjavljivala da se bori sa ovim zdravstvenim poremećajem, koji, sa karijerom koju ona ima, predstavlja ozbiljan problem jer je imobilišući i kod čoveka dovodi do brojnih autoograničenja koja proizilaze iz straha, ali prvi put je sada jano govorila o težini borbe koju vodi, ispostaviće se, već godina, od najranijeg detinjstva.

Pogledajte kako se Kendal bori sa anksioznošću i napadima panike:

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs