najveći gubitak

Anđelina Džoli o najvećem životnom udarcu: Bolelo je više nego što sam ikada mislila da bi moglo boleti!

Holivudska glumica o ovom bolnom periodu retko govori, ali sada se prisetila najtežih trenutaka

Celebrities
17:40h Autor:
Anđelina Džoli o najvećem životnom udarcu: Bolelo je više nego što sam ikada mislila da bi moglo boleti!
Foto: Profimedia

Kada ostanemo bez majke ceo život nam u trenutku sruši, bol razara srce i kida dušu. Smrt majke je najveći gubitak u životu koji možemo doživeti, koliko god da godinama imamo.

Anđelina Džoli (44) je ostala bez majke u svojim tridesetim godinama, a povodom dana Majki "New York Times je objavio emotivan članak koji joj je holivudska glumica posvetila.

Marcheline Bertard je preminula 2007. godine nakon što joj je dijagnostifikovan rak jajnika i dojke, a Džolijeva otkriva kako je majčina smrt uticala na nju.

"Majku sam izgubila u tridesetim godinama, a kad se osvrnem unazad vidim koliko me je njena smrt promienila. Nije bilo iznenada, ali jako me je pogodilo iznutra. Izgubiti majčinu ljubav i topli, mekan zagrljaj je kao da ti neko otrgne zaštitni pokrivač.

Kako kaže, afera njenog oca Džona Vojta promenila je životne ciljeve njene

majke i srušila snove o porodičnom životu.

'Kad se našla u situaciji da kao 26-godišnjakinja podiže dvoje dece s bivšim suprugom, slavnom osobom koja će ostaviti dugu senku na njen život, izbledeli su snovi da će postati glumica. Ali još uvek je volela da bude majka", kaže Džolijeva.

Iako izgleda kao da nema srca uopšte: 10 dokaza da je Anđelina Džoli veliki dobrotvor!

foto: Profimedia

Nekoliko godina posle najvećeg gubitka u životu, holivudska glumica je istetovirala slova "W" na desnoj ruci kao uspomenu na pesmu Rolingstonsa

'Winter' koju joj je majka pevala dok je bila dete.

'Kako je 'W' bledilo na mojoj ruci, tako je nestajao oseAnđelina Džoli posle burnog razvoda shvatila šta je navažnije: Vaša deca ni ne žele da budete savršeni!ćaj doma i zaštite. Život je doneo mnoge preokrete. Doživela sam gubitak i videla kako život kreće u drugom smeru. Bolelo je više nego što sam ikad pomislila da bi moglo boleti', emotivna je Džolijeva.

Kao posebna izaslanica Visokog poverenika Ujedinjenih naroda za izbeglice je snagu je pronašla i na svojim brojnim putovanjima u konfliktna područja širom sveta.

"Na ovaj Majčin dan mislim i na majke izbeglice koje sam upoznala, koje žive raseljene i u siromaštvu. Put majčinstva svaka je započela s obećanjem da će učiniti sve što može kako bi zaštitila svoje dete, žrtvovati i svoj život ako je potrebno. Kad su poražene i ućutkane, neke su stvari još tragičnije', napisala je glumica.

Upravo zbog te odlučnosti majki izbeglica da prežive, ponekad samo zbog dece, veruje da je majka najjača osoba na svetu. '

Mekoća njene kože je varljiva. Ona je snaga vođena ljubavlju i odanošću. Ne postoji niko ko rešava više problema. Kad ima samo ljubav za dati, ona izlazi iz njene duše', piše u tesktu slavne glumice.

Za majke i očeve nema ništa bolnije od toga da detetu ne mogu priuštiti ono što im je potrebno, kaže i podseća da je zbog pandemije korona virusa ovo postala realnost za brojne porodice širom sveta.

"Odajem počast svim majkama koje se osećaju bespomoćno, ali poslednji delić snage, svaki poslednji komadić hrane i jedini pokrivač daju svojoj djeci. A svima koji tugujete na Majčin dan, nadam se da ćete u sećanjima pronaći utehu isnagu', napisala je Džolijeva.

Anđelina Džoli posle burnog razvoda shvatila šta je navažnije: Vaša deca ni ne žele da budete savršeni!

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs