suština života je u proživljenom

Marija Kilibarda: To što još uvek nisam majka ne znači da nisam srećna!

Može li uspešna i srećna žena, zadovoljna svojim životom, biti ispunjena i kompletna ako još uvek nije majka

Celebrities 10.03.2020. - 09:43h Autor: Gloria
Foto: Kurir/ Damir Dervišagić

Zašto društvo insistira na tome da su samo brak i deca pokazatelji ženinog uspeha i da li je to samo način da se oslabi njena pozicija, zapitala se Dženifer Aniston prošle godine, a danas isto pitanje postavlja voditeljka Marija Kilibarda (39).

 

"Nemam dovoljno jake reči da bih opisala bezobrazluk i nevaspitanje onoga ko se usudi da za nekog ko još uvek nije ostvaren kao roditelj ili uopšte ne želi to da postane nije kompletna ličnost. To je toliko nekulturno i površno i strašno me ljuti. Ovo je 21. vek i ne razumem kako neko može da dozvoli sebi da vam kaže  kako niste kompletni kao osoba ako niste roditelj. Mnogi nisu sposobni za tu ulogu, nemaju kapacitete da pruže ljubav, toplinu, vaspitanje i porodično gnezdo, a vode se kao otac i majka. Zapravo su roditelji samo na papiru. Može li njihovo dete da bude srećno, mogu li oni to biti ako su uslovno rečeno ispunili ovu određenu društvenu normu? Činjenica da još uvek nisam majka ne isključuje mogućnost da budem srećna, što u ovoj fazi života jesam. I nisam jedini primer", rekla je za Gloriju.

 

Marija Kilibarda za Stil o tradiciji, praznicima i astrologiji: Šta lepa voditeljka obavezno nosi u novogodišnjoj noći!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by marija kilibarda (@kilimara) on

Ko nameće te stavove?

 

"Iza toga stoje određeni pojedinci i određene institucije i zanima me da li se ikad zapitaju kako njihove reči deluju na one koji žele decu, ali ne mogu da ih imaju jer se suočavaju, na primer, sa zdravstvenim poteškoćama ili nemaju partnera za to? To me ljuti i na ličnom nivou jer, gle čuda, srećna, a još nisam majka. 

 

Dženifer Aniston je rekla i da ne voli što se ljudima u današnjoj kulturi stalno nameće hepiend. Šta kažete na to?

 

"To je genijalno pitanje. Zašto svi razmišljamo o srećnom kraju? Zašt, umesto toga, ne bismo razmišljali o srećnom postojanju, o srećnom procesu? Suština života je u proživljenom, a ne srećnom završetku".

 

Za nekoliko meseci punite 40. godina. Kako planirate to da obeležite?

 

"Planiram da napravim najveću proslavu koju sam ikad priredila sebi. Obožavam rođendane, ne volim baš sve brojke, ali volim slavlja, volim kad slavimo život i organizujemo svečanosti bez ikakvog povoda. Ali, za ovaj rođendan se posebno pripremam".

 

Marija Kilibarda u mini haljini zapalila Instagram: Nikad bolje nije izgledala! (FOTO)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by marija kilibarda (@kilimara) on

Da li vam ta brojka 40 zvuči zastrašujuće?

 

"Često me drugarice podsećaju na jednu moju rečenicu, koja glasi: "Ja nisam žena svojih godina". Možda četrdesete zvuče zastrašujuće, ali kada se osvrnem iza sebe i vidim kroz šta sam sve prošla, kroz koliko različitih faza, sadržaja, promena, uspeha i neuspeha, lomova i regeneracija, zapitam se kako je sve to stalo u samo toliko godina. Ne plaši me starenje, to je stvar duha. Ko ima problem s borama neka ide da ih ispravi, ali ono što je važno jeste sačuvati dete u sebi.  To je ono što je čisto i tera nas na igru i iskrenost. Radujem se tom 29. avgustu, biće ludo i veselo".

 

A šta vidite kad pogledate ispred sebe?

 

"Vidim porodičnu ženu. Sve ovo što sam sad volela bih da zadržim , ali da ova današnja Marija sutra živi u toplom domu sa dragom osobom i dečicom. Znam da ću jednog dana biti super mama". 

 

Marija Kilibarda o majci, sestrama i ljubavi: Samo da doživim igru sa unučićima!

 

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...