ništa ih ne može razdvojiti

Oni su promenili veru zbog ljubavi: Kristijan Bejl oženio je Srpkinju, a Tom Henks se kune u pravoslavlje!

Praktikuju sve pravoslavne običaje

Celebrities
Autor:
Oni su promenili veru zbog ljubavi: Kristijan Bejl oženio je Srpkinju, a Tom Henks se kune u pravoslavlje!
Foto: AP / Frank Gunn

Kristijan Bejl je primio pravoslavnu veru nakon ženidbe sa Sibi Blažić, manekenkom sprskog porekla. Ona je agent za nekretnine, a dete je srpskih emigranata koji su šezdesetih otišli u Ameriku. Strani mediji su brujali kako su se Kristijanove majka i sestra protivile i bile protiv ove veze, ali glumac nije odustao od ljubavi.

Kristijan je čvrsto rešio da mu i deca znaju srpski jezik, pa se tako u njihovom domu često mogu čuti srpske uspavanke, i praktikuju se svi pravoslavni običaji.

Tom Henks

Slavnog oskarovca ljubav je navela da prihvati pravoslavnu veru. Rođen je kao katolik, ali je prešao u pravoslavnu veru nakon što se oženio koleginiciom Ritom Vilson, koja je grčko-bugarskog porekla.

"Mislim da je pravoslavlje moje duhovno nasleđe. Oženio sam se u istoj crkvi u kojoj je moja supruga krštena i u kojoj su krštena naša deca", rekao je jednom prilikom Tom Henks, prenosi Blic.

Kim Kardašijan

Iako rođena u Los Anđelesu, planetarno popularna zvezda Kim Kardašijan, koja je poreklom iz Jermenije, pravi gozbu 6. januara i 7. januara ne propusti da putem društvenih mreža čestita Božić. Njena porodica vuče korene iz Jermenije, a njeni preci živeli su na područiju današnje Turske.

Naomi Kembel

Najpoznatiji supermodel na svetu Naomi Kembel rođena je u Engleskoj, a poreklo vodi sa Jamajke. I nju je ljubav navela da promeni veru. Dok je dugonoga lepotica bila u vezi s ruskim tajkunom Vladislavom Doronjinom, postala je vernik Ruske pravoslavne crkve.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs