ljubavna priča

Sudbonosni susret pre 21 godinu: Ovako je planula ljubav između Majkla Daglasa i Ketrin Zite Džons!

Osim velike ljubavi, 19-godišnjeg braka i dvoje dece slavni par ima još nešto zajedničko – oboje su rođeni 25. septembra

Celebrities
Autor:
Sudbonosni susret pre 21 godinu: Ovako je planula ljubav između Majkla Daglasa i Ketrin Zite Džons!
Foto: Profimedia

Ljubav Majkla Daglasa (75) i Ketrin Zite Džons (50) intrigira javnost još od početka, najviše zbog njihove razlike u godinama.

Jedan od najmoćnijih glumačkih parova Holivuda, Ketrin Zita-Džouns i Majkl Daglas upoznali su se pre više od dve decenije

"Upoznala sam Majkla na Deauville Film Festivalu 1998. godine. Rečeno mi je da želi da me upozna. Bila sam malo nervozna jer nisam znala šta tačno želi od mene", prisetila se Ketrin Zita Džons u CNN-ovu intervjuu s Larijem Kingom.

U to vreme Majkl je promovisao film “Savršeno ubistvo”, dok je njegova koleginica bila zvezda filma “Zorro: Maskirani osvetnik”.

Zajednički prijatelji Antonio Banderas i Melani Grifit upoznali su ih na privatnoj večeri, gde se Majkl ponašao poput pravog kavaljera.

Nakon večere Ketrin Zita Džons se pridružila slavnom glumcu na piću, a on je nakon pola sata razgovora samouveno izgovorio:

"Znaš, biću otac tvoje dece".

Ona mu je spremno odgovorila:

"Znaš, čula sam puno stvari o tebi i tvom ponašanju, mislim da je vreme da kažemo laku noć".

Otišla je sama u svoju hotelsku sobu, a sledećeg dana napustila taj francuski grad. Majkl je bio uveren da je propustio svoju priliku. Kako bi joj se izvinio za svoje bahato ponašanje, poslao joj je cveće.

Majkl Daglas i Ketrin Zita-Džouns o svojoj ljubavi: Činjenica da radimo u istoj industriji je samo plus! (FOTO)

foto: Profimedia

Oprostila mu je

Kad je javnost saznala za vezu, mnogi su bili zaprepašćeni. Ne samo da je on bio još uvek oženjen sa Diandrom Luker, s kojom je imao dvadesetogodišnjeg sina Kamerona, već je njegova nova izabranica bila dvadeset i pet godina mlađa od njega. Ketrin Zita je bila na pragu tridesetog rođendana, dok je Majkl već debelo zagazio u pedesete. Ali njima to nij smetalo.

Venčanica od 250.000 dolara

1999. godine Majkl je zaprosio Ketrin u svom domu u Aspenu. Bili smo jako bolesni, oboje smo imali grip, priznala je glumica u intervjuu Rosu Kingu.

Otkrila je i da je tom prilikom dobila antiktni prsten s 10-karatnim dijamantom koji je bio okružen s 28 manjih dijamanata, a njegova je tržišna vrednost iznosila oko milion dolara.

Glumica je u to vreme bila trudna sa sinom Dilanom, kojeg je rodila u avgustu sledeće godine.

Tri meseca kasnije, 18. novembra 2000. godine zakleli su se na večnu ljubav u Plaza hotelu u Njujorku pred članovima porodice, prijateljima, ali i poznatim ličnostima iz sveta šoubiznisa. Među zvanicama našli su se Dženifer Aniston i Bred Pit, Šeron Stoun, Džek Nikolson, Tom Henks, Stiven Spilberg.

Svi su govorili da je reč o “venčanju godine” na kojem su troškovi svadbene večere prevazišli 1,5 miliona dolara. Mlada je nosila raskošnu venčanicu s dugim šlepom dizajnera Davida Emanuela koja je koštala neverovatnih 250.000 dolara.

Ketrin Zita-Džouns i Majkl Daglas sa porodicom na odmoru: Poznati par zaljubljen kao prvog dana! (FOTO)

foto: EPA / Mike Nelson

"Šta god Ketrin želi, to će i dobiti", rekao je Majkl tada medijima.

Umesto na skupi medeni mesec, par sje vreme provodio nakon venčanja u svom stanu u Njujorku sa svojim četveromesečnom bebom.

Neko vreme živeli su zajedno u Velikoj Jabuci, a nakon porodičnog odmora na Bahamima zaljubili su se u tu karipsku državu i odlučili su da se u njoj skuće.

Rak grla, bipolarni poremećaj i zatvor

Oboje su nastavili svoje uspešne glumačke karijere, a Ketrin je 2003. godine rodila njihovo drugo dete – ćerku Karis. Decu su odgajali daleko od svetla kamere koji dugo nisu znali čime im se bave roditelji.

"Ja sam u najranijem detinjstvu mislila kako se moj otac bavi pečenjem palačinki, priznala je Karis u kasnijem intervjuu.

Poslovne prilike naterale su ih da se 2009. godine ponovo vrate u Njujork, gde su bili okruženi paparacima, što je ometalo njihovu svakodnevnu rutinu. Ubrzo su saznali i loše viesti: Majkl je dijagnostiifikovan rak grla, a njegov sin Kameron iz prvog braka osuđen je na pet godina zatvora zbog droge.

Glumica je bila uz svog supruga u ovim teškim trenucima, kao i njegovom sinu.

"Moja porodica nikada nije odustala od mene, ni na jednu sekundu. Ketrin je borac, ona je neko ko je došao iz Velsa i zahvaljujući upornosti i talentu popela se na sam vrh. Ona nikad ne odustaje ni od čega, pa tako nije ni od mene. Ljubav moje porodice spasila me je u najmračnijim danima, izjavio je Kameron 2016. godine kada je napokon pušten iz zatvora.

foto: Profimedia

Stres je uticao je i na samu Ketrin, koja se 2011. završila u bolnici na lečenju bipolarnog poremećaja.

"Nadam se da mogu biti prijer svim ljudima koji pate od ove bolesti i pokazati im da se ona može držati pod kontrolom, izjavila je tada Ketrin.

Na pragu razvoda

Uprkos pozitivnim rečima, nije bilo lako balansirati porodične probleme, posao,mentalno zdravlje i druge obaveze. Slavni je par ušao u svoje loše razdoblje. Živeli su odvojeno i pokušali da rade na svojim problemima. Ali nisu odustajali.

"Lud sam za njom... Mislim da svaki par prolazi teška vremena. Problem je što smo mi u centru pažnje javnosti, pa su naši problemi vidljiviji od ostalih. Ali sada smo ponovo zajedno, jači nego ikad pre, priznao je Majkl 2015. godine.

Četiri godine kasnije, i dalje se ludo vole, zaljubljeno se gledaju na crvenom tepihu i razmenjuju nežnosti. Kada ih pitaju što je tajna njihove dugovečne ljubavi, Majkl ima spreman odgovor:

"Nekada ulažemo više napora u odnose sa stranicima nego s osobama koje su nam najbliže. Ja uvek pokušavam da se setim koliko sam srećan što sam s damom poput nje. Takođe, naučio sam koliko je važno razgovarati o problemima. Kvalitetan razgovor čini čuda za brak".

Ljubav je pobedila: Majkl Daglas i Ketrin Zita-Džons ponovo zajedno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs