Odlične ideje
Top 5 recepata sa kuvanim jajima: Idealna jela za posle Uskrsa!
Ukusna jela sa ostacima hrane od praznika
Autor:
Nakon Uskrsa svake godine nam ostanu kuvana jaja, pa ako nemate ideju šta da uradite sa njima ili šta da spremite za jelo ovih dana ovo su neki predlozi:
Sastojci: 500 g mlevenog mesa, so, biber, 1 mala glavica crnog luka, 200 g majoneza, 200 g kisele pavlake, 2 jaja, 2-3 kisela krastavčića
Detaljno upustvo za pripremu pogledajte OVDE!
Sastojci: 500g mlevenog mesa, 2 parčeta hleba, 150ml mleka, 1 srednja glavica crnog luka, 200g prezli, 200g brašna, 3 jaja, začin C, so, biber, 100g kačkavalja, 2 barena jaja, 50g pršute, 100ml kisele pavlake
Detaljno upustvo za pripremu pogledajte OVDE!
3. Punjena jaja
Sastojci: 10 barenih jaja, 250g mlevene junetine, glavica crnog luka, 50g putera, 1 kašika brašna, malo mleka, ruzmarina po ukusu, po ukusu majčine dušice, soli po ukusu
Detaljno upustvo za pripremu pogledajte OVDE!
4. Francuski krompir sa slaninom
Sastojci: 1 kg krompira, 1 luk, 4 kuvana jaja, 1 sirovo jaje, slanina, 1 čašica kisele pavlake, so, biber, bosiljak
Detaljno upustvo za pripremu pogledajte OVDE!
Sastojci: 500 g mlevenog mesa, 1 glavica crnog luka, 2 češnja belog luka, 3 kriške suvog hleba, 5 jaja, peršunov list, suvi začin, mleveni crni biber, so, malo ulja, 3 kašike brašna
Detaljno upustvo za pripremu pogledajte OVDE!