Preukusne

Punjene lepinje: Mekano testo koje pruža užitak pri svakom zalogaju! (RECEPT)

lepinja-logo.jpg
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

300-400 gr brašna

200 ml mlakog mleka

30 ml ulja

malo soli

1 kašičica šećera

2 jaja

200 gr sira

bakina-kuhinja-punjene-lepinje.jpg bakina-kuhinja-punjene-lepinje.jpg
Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Rastvoriti kvasac sa mlekom dodati šećer, jaje, brašno i so i zamesiti glatko mekše testo. Ostaviti da naraste. Podelite ga na 4 dela pa svaki razvijte na veličinu većeg tanjira i poređajte u podmazan pleh. Ostaviti 15 minuta, pa svaku lepinju pritisnite po sredini veličine manjeg tanjira.


Sirizdrobiti dodati jaje i izmešati. Puniti lepinje gde su udubljenja. Ivice lepinja možeta premazati žumancetom i posuti semenkicama. Peći na 200 stepeni C 20 min. Jako su mekane i mirisne, uz jogurt uživaćete pri svakom zalogaju.

Izvor: Kod bake u gostima

Punjene lepinje: Mekano testo koje pruža užitak pri svakom zalogaju! (RECEPT) Izvor: Youtube

Odlična ideja za doručak ili večeru!