Preukusan obrok

Zapečeni mlinci sa piletinom: Toplo jelo kome niko neće odoleti! (RECEPT)

Ukusan ručak koji će svi obožavati! Jednostavno i brzo se pravi, a potrebno vam je svega nekoliko sastojaka

Objavljeno: 14.02.2018. 21:49h 21:57h
Autor:
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

mlinci 300 gr, 2 jaja, 200 gr kisele pavlake, 300 gr belog pilećeg mesa, 100 ml mleka, 100 gr kačkavalja, ulje, suvi začin, so, 100 ml kuvanog paradajza

Priprema:

foto: Bakina kuhinja

Pileće meso iseći na tanje šnicle pa ga izlupati, malo posoliti i dodati suvog začina. U tiganj sipati malo ulja i na kratko propržiti pileće šnicle sa jedne i druge strane. Mlince obariti u 1l vode u koju ste dodali kuvan paradajz i malo suvog začina. Bariti ih veoma kratko oko pola minuta i odmah vaditi čim omekšaju.

Razbiti jaja, umutiti, dodati pavlaku, i malo mleka i sve dobro izjednačiti.

foto: Bakina kuhinja

Posudu za pečenje malo pouljiti, staviti mlince prvi red, a zatim pileće šnicle a odozgo malo pavlake. Zatim opet mlince pa šnicle, i mlince i pavlake. Na kraju narendati kačkavalja. Peći na 200 stepeni C 30 minuta da lepo porumeni.

Služiti toplo uz sezonsku salatu.

Prijatno!

Izvor: Kod bake u gostima