Obavezno probajte

Pica piroške: Uživaćete u svakom zalogaju ovog fantastičnog jela! (RECEPT)

img-20180212-123132.jpg-11.jpg
Foto: Bakina kuhinja

Nemate ideju šta toplo da spremite za doručakili večeru, a da bude jako ukusno i fino. Neka to ovaj put budu pica piroške. Zvuči neobično, ali obavezno probajte ove fantastične piroškesa nadevom za picu. Svojim neodoljivim punjenjem, mekoćom i mirisom osvojiće vas već kod prvog zalogaja.

Potrebno je:

300-400 gr brašna

20 gr kvasca

200 ml mleka

2 jaja

1 kašika šećera

malo soli

ulje

Nadev:

150 gr mrvljenog sira

150 gr šunke ili salame

1 jaje

origano

kečap

bakina-kuhinja--pirpske-pizza.jpg bakina-kuhinja--pirpske-pizza.jpg
Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Rastopiti kvasac sa šećerom u malo mlake vode, dodati jajai mleko i izmešati, dodati brašno iso i umesiti mekše testo. Ostaviti da malo poraste i razvući za pola centimetra.

Salamu izrendati, sir izdrobiti, dodati jaje i malo origana. Testo iseći na pravougaonike staviti po sredini malo kečapa, salamu i sir i uviti i dobro prstima i sastaviti testo sa svih strana da ne curi.

Ostaviti piroškepokrivene 10-15 minuta i pržiti ih u dubokom ulju. Vaditi na papirne salvete da upije višak masnoće. Odlične su za doručak, večeru ili za druženja.

Uživajte u svakom zalogaju!

Izvor: Kod bake u gostima

Pica piroške: Uživaćete u svakom zalogaju ovog fantastičnog jela! (RECEPT) Izvor: Youtube

Svojim neodoljivim punjenjem, mekoćom i mirisom osvojiće vas već kod prvog zalogaja