Sočno i jednostavno
RUČAK ZA DANAS: Piletina u sosu od pečuraka. Nikad brža i lakša priprema preukusnog jela! (RECEPT)
Bilo da ga pravite preko radne nedelje ili za neku svečanu priliku, ovim jelom ćete oduševiti svakoga ko proba
Objavljeno: 29.01.2022. 10:12h
Autor:
Autor:
Potrebno je:
- 500 g pilećeg filea
- 1 kesica krem supe od pečuraka
- 200 ml pavlake za kuvanje
- malo soli
- kačkavalj (po želji)
Priprema:
Pileći file iseći na tanke šnicle (nije potrebno lupati ih čekićem). U dublju posudu istresti sadržaj krem supe od pečuraka, pa u njega uvaljati svaku šniclu. Slagati ih u podmazanu vatrostalnu posudu.
Preliti šnicle neutralnom pavlakom i posoliti po ukusu. Po želji, narendati malo kačkavalja. Peći ih u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko pola sata, pa smanjiti temperaturu i ostaviti da se dopeku još oko 15 minuta.
Savet: Služiti uz bareno povrće i salatu.
( recepti.com )