Treba da znate
Hrana koja nikad ne sme da se stavlja u frižider: Truli i gubi sva lekovita svojstva!
Nismo bili ni svesni u kakvoj smo zabludi
Autor:
Koliko namirnica odmah nakon kupovine odlažate u frižider? Verovatno dosta, uključujući voće i povrće, kad je leto čokoladu i slatkiše...
Niste ni svesni u kakvoj ste zabludi!
Sledeće namirnice na niskim temperaturama gube svoje nutritivne vrednosti, ukus, teksturu i brže se kvare, pa zbog toga ne treba nikada da ih stavljate u frižider!
Avokado Kada neoljušten avokado stavite u frižider, on brzo počinje da upija vlagu i postaje mekan. Držite ga u korpi sa voćem na sobnoj temperaturi.
Krompir Kada se krompir čuva na temperaturi nižoj od 7 stepeni, njihov ukus će postati neprijatno sladunjav. Čuvajte ih u papirnoj kesi na sobnoj temperaturi.
Jedan krompir može da osvetljava kuću 40 dana: Otkriće naučnika maksimalno štedi struju!
Čokolada Iako zvuči kao logičan izbor, naročito kada je u pitanju leto, niske temperature izazivaju kristalizaciju saharoze iz čokolade, koja izlazi na površinu i pojavljuju se bele fleke, a ukus omiljenog slatkiša se menja.
Tropsko voće Naviknuto da cveta i boravi na suncu, kada tropsko voće stavite u frižider, neće vam dugo trajati.
Bosiljak Bosiljak će vam brzo uvenuti u frižideru, jer će upiti sve mirise od hrane koja se nalazi u frižideru. Najbolje mesto za njega je čuvanje u čaši vode, poput svežeg cveća, piše Bright Side.
Boranija Ovo povrće sme da se zamrzava i čuva do godinu dana, ali u frižideru će izgubiti sva svoja lekovita svojstva.
Crni luk Vlaga iz frižidera omekšaće luk i učiniti ga potpuno neupotrebljivim. Osim toga, ako se čuva na vlažnim mestima, u luku počinju da se razvijaju štetne bakterije i buđ.
Kafa Prah omiljenog napitka nikada ne treba da se nađe u frižideru, jer upija sve druge mirise i tako gubi ukus zbog kojeg toliko volimo kafu. Čuvajte kafu na suvom i tamnom mestu.
Dokazano najzdravija na svetu, a niko je ne jede: Ova namirnica leči sve, od srca do slabe kose!
Maslinovo ulje Preporuka je da se maslinovo ulje čuva na temperaturama od 12 do 16 stepeni, jer pri izlaganju niskim temperaturama postaje gušće i nemoguće za upotrebu.
Med Hladnoća i vlažnost mogu da povećaju brzinu kristalizacije meda, zbog čega će lekovita, slatka smesa izgubiti svoj ukus i svojstva. Čuvajte ga na sobnoj temperaturi i može da vam traje zauvek.
Paradajz Osim što menja ukus i teksturu, hladnoća frižidera izaziva da se paradajz smekša i brzo istruli.
Hleb Mnogi misle da je čuvanje u frižideru odličan način da hleb ostane svež, ali efekat je zapravo suprotan - isušena i bajata vekna. Umesto toga, prepecite hleb na ringli i dobićete hrskave i mekane kriške.
Patlidžan Ovo povrće je veoma osetljivo na hladnoću. U frižideru će postati mekani i pojaviće se udubljenja na površini. Čuvajte patlidžan na sobnoj temperaturi.
Banane Pitate se zašto vamove zime banane tako brzo istrule? Zato što su već boravile u zamrzivačima i frižiderima. Ako ih i vi čuvate na niskoj temperaturi, očekujte trule i crne banane već sutra.
3 obična sunđera stavite u frižider: Trik koji će vam uštedeti brdo novca! (VIDEO)