Studija otkrila

Pametniji ste nego što mislite: Ove 3 stvari otkrivaju genijalce, da li ste među njima?

Analize su pokazale da su osobe koje su noćni tipovi obično inteligentnije od onih koji na spavanje idu tačno "na vreme"

Objavljeno: 21.08.2016. 22:42h 20:10h
Autor:
Foto: Thinkstock

Istraživači su otkrili da osobe koje psuju, neuredne su i pritom ostaju budne do sitnih sati imaju viši IQ od ostalih.

Jedna studija je pratila koliko psovki ispitanici mogu da se sete u jednom minutu, a zatim je meren njihov IQ. Ispostavilo se da su osobe koje su se setile najviše "prostakluka", ostvarile i najbolje rezultate na testu inteligencije. U studiji istraživači zaključuju da rečnik bogat psovkama može da bude znak retoričke snage, a ne nedostatka vokabulara, kao što se ranije mislilo.

Inteligencija može da se poveća: Radite ovo, bićete pametniji!

Foto: Shutterstock

Urednost je za dosadnjakoviće

Druga studija, sprovedena na Univerzitetu u Minesoti, pokazala je da inteligentni i kreativni ljudi češće rade za neurednim stolom. Takođe je otkriveno da osobe čije su sobe neuredne imaju zanimljivije i kreativnije ideje od onih koji su uredni.

"Nered u okruženju verovatno inspiriše ljude i oslobađa ih tradicije, pružajući im mogućnost da razmišljaju van okvira", stoji u zaključku studije.

Osim toga, ako ste noćna ptica, verovatno možete da se pohvalite i visokom inteligencijom. Analize su pokazale da su osobe koje su noćni tipovi obično inteligentnije od onih koji na spavanje idu tačno "na vreme".

Zbog ovoga će vas smatrati glupima: 7 stvari koje ne treba da radite!

Foto: Shutterstock