Najpopularnija novogodišnja torta: Zbog krema se gosti vraćaju po još

Otkrivamo vam recept za najpopularniju novogodišnju tortu
Novogodišnja torta Foto: Printskrin@Kuhinja Valentina Mašković/YouTube

Ova torta se lako pravi, lepo izgleda i prija svima. Kombinacija biskvita, višanja i laganog krema daje desert koji se brzo pojede i uvek se traži parče više.

Kako kaže Valentina Mašković, kreatorka ovog recepta, torta je najpopularniji izbor za Novu godinu.

Idealna za Novu godinu Foto: Shutterstock

Osnovne informacije:

  • Kuhinja: domaća (srpska)
  • Vreme pripreme: oko 45–60 minuta (uključujući pečenje i filovanje)
  • Porcija: 10–12 porcija
  • Kalorije: približno 320–350 kcal po porciji
  • Težina pripreme: srednje

Sastojci za biskvit:

  • 6 jaja
  • 6 kašike šećera
  • 4 kašike ulja
  • 100ml mleka
  • 1 kašika kakaoa
  • 6 kašika brašna
  • 1/2 praška za pecivo

Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 12 do 15 min.

Priprema biskvita Foto: Printskrin@Kuhinja Valentina Mašković/YouTube

Fil:

  • 600g višanja
  • 200-250g šećera
  • 400ml soka od višnje
  • 2 pudinga od vanile
  • slatke pavlake ili gustina
  • 200g šlag krema umućenog sa mlekom ili slatkom pavlakom
Kuvanje višanja Foto: Printskrin@Kuhinja Valentina Mašković/YouTube

Priprema:

  1. Umutite jaja, šećer, ulje i mleko.
  2. Dodajte kakao, brašno i prašak za pecivo,
  3. Pecite u velikom, najvećem plehu na 180 stepeni oko 12 minuta.
  4. Koricu isecite na trake.
  5. Napravite fil tako što ćete skuvati višnje i šećer.
  6. Sokom od višanja razblažite puding od vanile, a zatim ga umutite tj. skuvajte sa višnjama.
  7. Umutite slatku pavlaku ili šlag.
  8. Filujete traku korice sa višnjom, zatim urolajte u rolat, a onda stavite u sredinu kalupa,
  9. Oko nje umotajte drugu filovanu koricu i sve dok kalup ne bude popunjen sa tortom.
  10. Ukrasite šlagom i višnjama ili rastopljenom čokoladom

Bon Appétit!

U nastavku pogledajte video;

This browser does not support the video element.

Mladenačka torta Izvor: Kurir TV