Osnovne informacije:
- Kuhinja: Hrvatska
- Vreme pripreme: 40–50 minuta
- Vreme pečenja: 45–60 minuta
- Ukupno vreme: oko 1 h 45 min
- Porcija: 12–16 parčadi
- Kalorije: oko 320–380 kcal po parčetu
- Težina pripreme: Srednje zahtevno
Potrebno je:
- 500 g tankih kora za pitu
Fil1:
- 200 g mlevenih oraha
- 80 g šećera
- 1,5 dl mleka
- 1/2 dl ruma
Foto: Shutterstock
Fil 2:
- 500 g svežeg sira
- 3 jaja
- prstohvat soli
- korica jednog limuna
- 80 g šećera
- 1 vanilin šećer
Fil3:
- 200 g mleveni mak
- 2 dl mleka
- 50 g šećera
- 2 kašike meda
Fil 4:
- 700 g rendanih jabuka
- 1 kašičica cimeta
- prstohvat soli
- 80 g šećera
- 1 vanilin šećer
Sastojci za premazivanje i punjenje:
- 50 g maslaca
- 2 dl kisele pavlake
Priprema:
- Svaki fil napraviti tako što se sastojci pomešaju.
- Dno vatrostalne činije premazati sa maslacem
- Složiti 2 kore, premazati ih maslacem. Ravnomerno rasporediti prvi fil te položiti na njega 2 kore premazane maslacem. Na to rasporediti fil broj dva i tako sve dok se ne rasporede svi filovi, jedan po jedan. Na kraju završiti s dve kore premazane maslacem.
- Sve preliti sastojkom od maslaca i kisele pavlake.
- Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni Celzijusa oko 20 minuta.