Posne punjene paprike po receptu Seke Aleksic: Zbog posebnog fila od ove namirnice to je jedan od omiljenih ručkova na trpezi pevačice

Isprobate fenomenalan recept Seke Aleksić za punjene paprike, a tajni sastojak je - žito!
Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Seka Aleksić posti gotovo svaki post, a u njenoj domu običaji se i te kako poštuju. Pevačica i vlasnica mnogih hitova, poznata je i po svom kulinarskom umeću, te je otkrila sjajan recept za ručak tokom božićnog posta - punjene paprike i to sa žitom.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 8 paprika
  • 500 g pšenice
  • 3 čena belog luka
  • 100 g paradajza
  • 300 g praziluka
  • pola kašičice slatke paprike
  • bosiljak
Foto: preentscreen/Youtube

Priprema:

  1. Sitno iseckajte praziluk, a paradajz isecite na kockice.
  2. Izdinstajte beli luk i slatku papriku, pa uspite skuvano i samleveno žito.
  3. Dodajte začine po ukusu, malo bosiljka i pripremljenom smesom napunite paprike.
  4. Složite ih u pleh ili vatrostalnu posudu, prekrijte folijom i pecite 30 minuta na 180 stepeni.