Čorba od oslića: Savršen posni obrok na kašiku koji je gotov za 30 minuta

Riblja čorba je savšen izbor tokom zimskog posta, a ovo je jedna od najukusnijih predloga do sad
Foto: Printscreen/Facebook

Osnovne informacije:

  • Kuhinja: Balkanska / Posna / Riblja
  • Vreme pripreme: 10 minuta
  • Vreme kuvanja: 25–30 minuta
  • Ukupno vreme: oko 35–40 minuta
  • Porcija: 3–4 porcije
  • Kalorije: oko 200–250 kcal po porciji (zavisi od ulja i količine testenine)
  • Težina pripreme: Lako

Potrebno je:

  • 250gr fileta oslića
  • 300gr očišćenog krompira
  • 50gr praziluka
  • 3 čena belog luka
  • 3 kašika ulja
  • so, biber
  • 1 posna kocka za supu
  • 3 kašike posne testenine u obliku zvezdica ili neka druga sitna

Priprema:

  1. Na zagrejanom ulju malo propržiti izgnječen beli luk i sitno iseckani praziluk.
  2. Krompir iseći na manje kockice.
  3. Oslić iseći na manje komade.
  4. Krompir i oslić dodati u šerpu sa lukom i naliti sve sa 1l vrele vode.
  5. Posoliti i pobiberiti.
  6. Kada provri smanjiti temperaturu, dodati kocku za supu i šerpu poklopiti.
  7. Kuvati dok krompir i oslić ne budu mekani.
  8. Pred kraj dodati testeninu i ako je potrebno još malo posoliti i pobiberiti, već po ukusu.

(AUTOR: Moje Grne - Recepti za dušu)