Osnovne informacije:
- Kuhinja: Mediteranska / Balkanska
- Vreme pripreme: 50–60 minuta
- priprema ribe: 10 min
- pečenje: 30–40 min
- priprema krompir salate: 10–15 min
- Porcija: 4 porcije
- Kalorije: oko 350–450 kcal po porciji
- Težina pripreme: Lako
Sastojci:
- 2 veće očišćene skuše
- 500 grama krompira
- 2 glavice crnog luka
- so, biber, ulje, peršun, limun
Priprema:
- Skušu dobro operite pa je sa oštrim nožem rasecite uz kičmu, izvadite kosti tako da dobijete dve šnicle čistog ribljeg mesa.
- Svaku polovinu ribe dobro osušite, uslite i stavite na pek papir.
- Poprskajte ribe maslinovim uljem i zapecite ih u rerni na 30 minuta na 200 stepeni Celzijusa.
- Krompir salatu pripremite tako što ćete skuvati krompir, oljuštiti ga pa iseći na kolutove.
- Dodajte krupno sečen crni luk, so, biber, svež peršun, ulje i sirće.
- Limun isecite i poslužite uz ribu i krompir salatu.
Foto: Shutterstock