1 trik za palačinke daće im posebnu mekoću i elastičnost, a ne postoji šansa da puknu

Otkrivamo vam trik za palačinke koji će pripremu učiniti mnogo lakšom i boljom.
Palačinke Foto: Shutterstock

Najjednostavniji recepti nekad donose najveće iznenađenje, ovoga puta reč je o palačinkama koje je predstavila nutricionistkinja "@milicavasic_", a koje su mnogi proglasili "najukusnijim ikada". Naizgled obična kombinacija sastojaka krije mali trik - ključala voda dodata u testo čini palačinke neverovatno mekanim, elastičnim i tankim, baš kao iz najboljih poslastičarnica.

Recept je već osvojio društvene mreže, a oni koji su ga probali tvrde da se palačinke bukvalno "topе u ustima". Sastojci su pristupačni, priprema je brza, a rezultat je savršen - zlatne, glatke, mekane palačinke koje možete filovati slatkim ili slanim punjenjem. Ako tražite recept koji će uvek uspeti, čak i kada ste u žurbi, ovo je pravi izbor.

Testo za palačinke Foto: Shutterstock

Osnovne informacije

  • Kuhinja: Francuska
  • Tip jela: desert
  • Vreme pripreme: 10 minuta
  • Vreme pečenja: 20 minuta
  • Ukupno vreme: 30 minuta
  • Težina pripreme: lako
  • Broj porcija: 4–6 palačinki (u zavisnosti od veličine tiganja)

Potrebno je:

  • 2 jajeta
  • 20 g šećera
  • 350 ml mleka
  • 175 g brašna
  • 110 ml ključale vode
  • 3 g soli
  • 1/4 kašičice sode bikarbone
  • 35 ml suncokretovog ulja
Palačinke Foto: Melica/Shutterstock

Priprema:

Umutite jaja sa malo šećera i prstohvatom soli. Dodajte mleko i sve lepo sjedinite da smesa bude glatka.

Postepeno umešajte brašno dok ne dobijete gusto, ali tečno testo. Dodajte malo sode bikarbone i promešajte.

Zatim sipajte ključalu vodu u tankom mlazu uz stalno mešanje, to će testo učiniti mekim i elastičnim. Na kraju dodajte ulje i opet promešajte.

Filujte po želji.

Bon Appétit!

U nastavku pogledajte video pripreme:

Stil/Žena

This browser does not support the video element.

Jednostavan trik da se umuti čvrst šlag  Izvor: Instagram/homeharmonytips