Najjednostavniji recepti nekad donose najveće iznenađenje, ovoga puta reč je o palačinkama koje je predstavila nutricionistkinja "@milicavasic_", a koje su mnogi proglasili "najukusnijim ikada". Naizgled obična kombinacija sastojaka krije mali trik - ključala voda dodata u testo čini palačinke neverovatno mekanim, elastičnim i tankim, baš kao iz najboljih poslastičarnica.
Recept je već osvojio društvene mreže, a oni koji su ga probali tvrde da se palačinke bukvalno "topе u ustima". Sastojci su pristupačni, priprema je brza, a rezultat je savršen - zlatne, glatke, mekane palačinke koje možete filovati slatkim ili slanim punjenjem. Ako tražite recept koji će uvek uspeti, čak i kada ste u žurbi, ovo je pravi izbor.
Osnovne informacije
- Kuhinja: Francuska
- Tip jela: desert
- Vreme pripreme: 10 minuta
- Vreme pečenja: 20 minuta
- Ukupno vreme: 30 minuta
- Težina pripreme: lako
- Broj porcija: 4–6 palačinki (u zavisnosti od veličine tiganja)
Potrebno je:
- 2 jajeta
- 20 g šećera
- 350 ml mleka
- 175 g brašna
- 110 ml ključale vode
- 3 g soli
- 1/4 kašičice sode bikarbone
- 35 ml suncokretovog ulja
Priprema:
Umutite jaja sa malo šećera i prstohvatom soli. Dodajte mleko i sve lepo sjedinite da smesa bude glatka.
Postepeno umešajte brašno dok ne dobijete gusto, ali tečno testo. Dodajte malo sode bikarbone i promešajte.
Zatim sipajte ključalu vodu u tankom mlazu uz stalno mešanje, to će testo učiniti mekim i elastičnim. Na kraju dodajte ulje i opet promešajte.
Filujte po želji.
Bon Appétit!
U nastavku pogledajte video pripreme:
Stil/Žena