Brze kiflice: Ispecite ih i ako možete sačekajte da se ohlade pre nego što ih smažete

Mekane kao duša, mirisne baš kao u pekari
Foto: Miljan Zivkovic/Shutterstock

Sastojci:

* 750 g brašna
* 150 g putera
* 3 kašike šećera u prahu
* 2 kašičice soli
* 1/2 litra mleka
* 50 g svežeg kvasca
* 1 jaje
* malo soli
* susam ili kim za posipanje

Foto: Printscreen/youtube/Home Made Recipes

Priprema:

1. Umlačiti mleko pomešano sa šećerom u prahu i puterom. Nakon toga u smesu dodati sveži kvasac. Dodati so i brašno i umesiti glatko testo.

2. Testo razdvojiti na dva dela, svaki razvaljati u krug i iseći na10 trouglova koji se uviju u kifle (ukupno 20 kifli). Ređajte ih u pleh prekriven papirom za pečenje, prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite da stoji sat na sobnoj temperaturi.

3. U međuvremenu zagrejati rernu na 250 stepeni i pred pečenje svaku kiflu premazati umućenim jajetom pomešanim s malo soli. Po vrhu posuti kim ili susam i peći na 250 stepeni dok kiflice ne porumene.