Zapečena testenina u fritezi na vruć vazduh: Brza i laka priprema, peče se 14 minuta, a preliv se topi u ustima

Hrskava pasta sa bogatim prelivom koji se topi u ustima. Savršen obrok bez previše truda.
Foto: Printskrin@laki_airfrjer_recepti/TikTok

Ako volite zapečenu testeninu, a želite da je brzo pripremite, ovaj recept je idealan. Zapečena pasta iz friteze na vruć vazduh se brzo priprema, sastojci su jednostavni, a rezultat je sočno i mirisno jelo koje osvaja na prvi zalogaj.

Za ovu recepturu koristi se klasična kratka testenina poput penne rigate ili fusilli oblika. Video pripreme je podelio TikTok nalog "laki airfrjer recepti".

Sastojci:

  • Testenina
  • Jaje
  • Pavlaka za kuvanje
  • Ulje
  • Feta sir / sjenički sir 
  • Luk
  • Origano
  • Šareni biber
  • So
  • Kulen
  • Čeri paradajz
  • Na kraju preliti parmezanom

Priprema:

Testeninu skuvajte prema uputstvu na pakovanju, ali je ostavite al dente (neka ostane čvršća, jer će se dodatno termički obrađivati).

U međuvremenu, sitno iseckajte luk, kulen, čeri paradajz i sir. U posebnoj činiji pomešajte jaje, pavlaku za kuvanje, ulje, origano, biber i so. Dodajte iseckane sastojke. Skuvanu testeninu sjedinite sa pripremljenim prelivom.

Pospite odozgo rendanim parmezanom.

Stavite u fritezu na vruć vazduh i pecite na 180 stepeni oko 14 minuta, dok se ne stvori zlatna korica i mirisi ne ispune kuhinju.

Bon appétit!

U nastavku pogledajte video kako sve pripremiti:

This browser does not support the video element.

Recept za palačinke od sira i krompira Izvor: instagram recipeincaption