Mekane piroške od krompira: Spremaju se očas posla od samo nekoliko sastojaka

Donosimo vam najbolji recept za mekane piroške od krompira.
Foto: Printscreen Youtube/ Domaći recepti

Sastojci:

  • 1kg krompira
  • 1 jaje
  • 7 + 1 kašika brašna
  • 50 g maslaca
  • 1 + 1 kašičica soli
  • 150 g tvrdog sira za punjenje
  • ulje za prženje

Priprema:

Krompir skuvati. Dobro ocediti pa staviti u veću posudu, posoliti, dodati maslac i ispasirati. Dodati zatim 7 kašika brašna i jaje, pa varjačom mešati.  Ako je baš lepljivo dodati još jednu kašiku brašna.

Pouljiti ruke pa uzimati testo i oblikovati loptice. Ja sam testo podelila na 7 delova, možete na više ili manje. Koliko velike želite. Na sto staviti streč foliju, premazati je sa malo ulja pa jedan deo testa od krompira razvući rukom ( tapkati ) u pravougaonik, pa na sredinu staviti sir.

Uz pomoć folije presaviti od dole preko sredine, od gore, preko sredine, pa isto tako levo i desno. Malo potapkati rukom, dobijen pravougaonik, da se malo istanji, pa oblikovati još malo rukom i staviti na pouljenu ili brašnom posutu podlogu.

Zagrejati ulje, na srednje jaku, do jaču vatru pa peći ravnomerno piroške sa obe strane dok ne porumene. Vaditi ih na ubrus da se ocede. Pazite da vatra ne bude slabija kako se ne bi "napile" ulja.

Poslužiti tople.

(Domaći recepti)

This browser does not support the video element.

Recept za pileće belo meso sa pikantnim prelivom Izvor: Instagram/appetizing.tv