Pikantni krompir bez ulja po receptu monaha sa Hilandara: Savršen ručak bez mesa koji ne stvara "osećaj kamena" u želucu, a veoma je ukusan, zasitan i zdrav

Od monaha sa Hilandara neretko nam stižu razni predivni recepti, a svi koji su probali krompir spremljen na njihov način kažu da su ga uvrstili na listu omiljenih jela.
Foto: Printscreen/Youtube/Recepti Brigita Husic

Gotovo da ne postoji osoba na svetu koja ne voli krompir, i zaista se može spremiti na bezbroj načina, ali monasi sa Hilandara sledeći recept prenose već vekovima unazad, jer ukusu mnogima omiljene namirnice ne prestaju da oduševljava ljude, te ga ističu kao jedno od najlepših jela sa Svete Gore. A sprema se neverovatno jednostavno i brzo, te začas može biti na vašem stolu!

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • količina kromira po vašoj želji
  • Peršun
  • So
  • Voda
  • 1/3 od težine krompira svežeg paradajza
Foto: Shutterstock

Priprema:

Krompir oljuštiti, ako je sitan, ne seći ga. Dodati so, peršun i naliti vodu da prekrije krompir. Poklopiti i ostaviti da krčka. Kad voda uvri, dodati oljušten i isečen paradajz i kuvati dok krompir ne upije paradajz.

Dovoljno je da iz njega dodate neku sezonsku salatu i imaćete fenomenalan ručak koji ne izaziva "osećaj kamena" u želucu, već se lako vari i neodoljivo je ukusan!