Seljačka bakina lisnata pogača: Punjena sirom, jajima i sa masti, bolja od svake pite

Ova pogača ne zahteva narastanje testa, izuzetno se lako pravi, a ukusna je i sočna
Foto: Printscereen/YT

Sastojci za testo: 

  • 450 do 500 gr. brašno T-400 glatko
  • 1,5 kašičice so
  • 20 gr. kvasac
  • 300 do 350 ml vode

Za premazivanje:

  • 250 gr. domaća mast (puter ili margarin)
  • 1 jaje
  • 3 kašike brašno

Fil:

  • 200 gr zeleni deo crnog luka
  • 1 vezica peršuna
  • 300 gr sira

Priprema: Umesite pogaču od kvasca, soli, vode i brašna. Kada testo nadođe filujte ga sa lukom, peršunom i sirom. Premažite jajima i masti. Sve pecite u zagrejanoj rerni na 180c./25 do 30 minuta. Prijatno!