Mađarske šnicle po starinskom receptu: Ovo je najsočnije mesto koje ste ikada jeli, toliko je mekano da se topi u ustima, a ukus neverovatan

Donosimo vam provereno dobar recept za sočne mađarske šnicle, obavezno ga zapišite, jer svako ko ih bude probao, pitaće vas kako se prave!
Foto: Printscreen Youtube

Mađarice su poznate kao odlične kuvarice, te prave neodoljivo uksune šnicle koje morate probati, ukoliko noste do sada! Sugurni smo da ćete ih staviti na listu omiljnih jela, jer ukusom obaraju s novu već pri prvom zalogaju!

Sastojci:

  • 1/2 kg telećih ili junećih šnicli
  • 2 jaja
  • brašno
  • so
  • ulje
  • 2 glavice crnog luka
  • mlevena paprika
  • 1 čaša milerama
  • 1 limun
Foto: Shutterstock

Kako se pripremaju?
Meso isečeno na manje šnicle pohovati u brašnu, jajima i prezli i ispržiti u ulju pa ostaviti u toploj činiji. U drugoj posudi zagrejati 100 g ulja i na njemu pržiti iseckan luk. Kad porumeni dodati 1 kašičicu brašna, malo ga pržiti, dodati kašičicu mlevena paprike, a odmah zatim sipati mileram. Promešati i poklopljeno malo kuvati. Zatim iscediti sok od limuna, dodati soli, sve dobro izmešati i u ovo poređati šnicle. Poklopljeno dinstati 1/2 časa. Pre služenja šnicle poređati u činiju i preliti sosom. Služiti uz pire od krompira.