Posni ili lažni burek: Toliko je dobar, da ćete ga spremati i kada prođu dani posta
Posni burek je toliko ukusan, a opet zdrav da ćete ga praviti i danima kada post prođe
Objavljeno: 10.03.2025. 08:35h
Izvor: Vanja Milenković
Izvor: Vanja Milenković
Sastojci:
- 500 gr. gotovih kora za pitu
FIL:
- 3 veća struka maldog, crnog luka
- 400 gr šampinjona
- 100 gr sojine ljuspice
Tečnost za kvašenje kora:
- 400ml. mineralne vode
- 150ml. ulja
Priprema: U tiganju prodinstajte mladi crni luk, sojine ljuspice i šampinjone. To je fil. Dodajte začine i gotovo je. Zatim napravite tečnost za kvašenje kora, tako što ćete mineralnu vodu i ulje pomešati. Kore kvaiste tom tečnošću i filujte kore, a potom pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa oko pola sata.