OdliČan ručak

Predlog za ručak: Pohovane bele šnicle, sa ovim trikom meso će biti još sočnije i mekše

Šnicle u marinad treba da prenoće u frižideru, a posle kada ih ispečete imaće fantastičan ukus

Objavljeno: 11.03.2025. 09:02h
Autor:
Trik da pohovane bele šnicle budu meke, Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g pilećeg belog mesa
  • 1 pavlaka
  • 1 jaje
  • biber, so
  • mešavina začina
  • mirođija ili peršun
  • prezle
  • ulje
foto: Shutterstock

Priprema:

1. Isecite belo meso na šnicle, ne pretanko, i dodajte u prethodno umućeno jaje s pavlakom. Posolite, dodajte biozačin, biber i po izboru mirođiju ili peršun. Sve dobro promešajte i u to spustite šnicle belog mesa tako da urone u sos.

2. Ostavite šnicle u frižideru preko noći poklopljene.

3. Sutradan tako dobro namočeno meso uvaljajte u prezle i pržite na vrelom ulju.

4. Poslužite ih uz prilog i salatu po želji.