5 predloga za ručak za 5 narednih dana: Nove ideje za ukusne obroke

Novi recepti koji će vas oduševiti i dati vam ideju za obroke tokom radne nedelje

Objavljeno: 13.01.2025. 14:52h
Foto: Printscreen/youtube

Ponedeljak - Rolnice sa belim lukom

Potrebno je:

  • pileće grudi
  • 150 gr kačkavalja
  • suvi začin
  • mleveni biber
  • 4 čena belog luka
  • peršunov list
  • ulje

Pripreme: Iseći tanje šnicle pa ih izlupati. Kačkavalj izrendati pa izmešati sa seckanim peršunovim listom. Izlupane šnicle premazati sa izdrobljenim belim lukok pa na sredinu staviti punu kašiku kačkavalja. Saviti ivice i urolovati. U tiganj sipati ulje a rolnice uvaljati u brašno i pržiti ih u ulju poklopljene oko 20 minuta.

foto: Printscreen/youtube

Utorak -Nemačka krompir salata

Potrebno je:

  • 1 kg kuvanog krompira
  • 1 glavica crvenog luka
  • 1 struk praziluka
  • so
  • Kiseli krastavci 3 komada
  • 200 grama mariniranih pečuraka
  • svež peršun

Preliv: 2 kašike senfa, sok od 1 limuna, so i biber, 50 ml ulja.

Priprema: Izmešajte sve sastojke i prelijte ih i uživajte.

Sreda - Pileći rižoto

Potrebno je:

  • 200 grama pirinča
  • so i biber, kurkuma
  • 200 grama pilećih grudi
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 šargarepe
  • Pileći bujon
  • svež peršun

Priprema: Prodinstati luk i rendanu šargarepu pa dodati so i biber i kurkumu, kao i opran pirinač. Sve izmešati i naliti pileći bujon. Kada se to ukrčka dodati svež peršun i poslužiti.

foto: Shutterstock

Četvrtak - Musaka od pire krompira i kobasica

Potrebno je:

  • 1kg krompira
  • 100g. rendanog sira
  • Peršun, suvi začin i mleko po potrebi da bi ste dobili, pripremili pire.

FIL

  • 1 crni luk
  • 2 crvene paprike
  • 400g šampinjona
  • 150 do 200g suve slanine
  • Par kobasica
  • Začine dodajte po svom ukusu

Poslažite u posudu i preko dodajte 150 g. rendanog sira koji se topi. Pecite u zagrejanoj rerni na 200c./20min.

Petak - Presnac, stara bosanska pita

Sastojci za presnac:

  • 150 gr brašna,
  • malo soli,
  • malo vode
  • Fil;
  • 8 jaja,
  • 1 kg svežeg sira,
  • 5 kašika ulja,
  • 5 kašika domaćeg kajmaka,
  • 5 kašika griza,
  • 1 prašak za pecivo,
  • 1 kašičica soli,
  • Preliv za pitu; domaći kajmak i maslo

kako se priprema pogledajte ovde: