5 predloga za ručak za 5 narednih dana: Nove ideje za ukusne obroke
Novi recepti koji će vas oduševiti i dati vam ideju za obroke tokom radne nedelje
Izvor: Vanja Milenković
Ponedeljak - Rolnice sa belim lukom
Potrebno je:
- pileće grudi
- 150 gr kačkavalja
- suvi začin
- mleveni biber
- 4 čena belog luka
- peršunov list
- ulje
Pripreme: Iseći tanje šnicle pa ih izlupati. Kačkavalj izrendati pa izmešati sa seckanim peršunovim listom. Izlupane šnicle premazati sa izdrobljenim belim lukok pa na sredinu staviti punu kašiku kačkavalja. Saviti ivice i urolovati. U tiganj sipati ulje a rolnice uvaljati u brašno i pržiti ih u ulju poklopljene oko 20 minuta.
Utorak -Nemačka krompir salata
Potrebno je:
- 1 kg kuvanog krompira
- 1 glavica crvenog luka
- 1 struk praziluka
- so
- Kiseli krastavci 3 komada
- 200 grama mariniranih pečuraka
- svež peršun
Preliv: 2 kašike senfa, sok od 1 limuna, so i biber, 50 ml ulja.
Priprema: Izmešajte sve sastojke i prelijte ih i uživajte.
Sreda - Pileći rižoto
Potrebno je:
- 200 grama pirinča
- so i biber, kurkuma
- 200 grama pilećih grudi
- 1 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- Pileći bujon
- svež peršun
Priprema: Prodinstati luk i rendanu šargarepu pa dodati so i biber i kurkumu, kao i opran pirinač. Sve izmešati i naliti pileći bujon. Kada se to ukrčka dodati svež peršun i poslužiti.
Četvrtak - Musaka od pire krompira i kobasica
Potrebno je:
- 1kg krompira
- 100g. rendanog sira
- Peršun, suvi začin i mleko po potrebi da bi ste dobili, pripremili pire.
FIL
- 1 crni luk
- 2 crvene paprike
- 400g šampinjona
- 150 do 200g suve slanine
- Par kobasica
- Začine dodajte po svom ukusu
Poslažite u posudu i preko dodajte 150 g. rendanog sira koji se topi. Pecite u zagrejanoj rerni na 200c./20min.
Petak - Presnac, stara bosanska pita
Sastojci za presnac:
- 150 gr brašna,
- malo soli,
- malo vode
- Fil;
- 8 jaja,
- 1 kg svežeg sira,
- 5 kašika ulja,
- 5 kašika domaćeg kajmaka,
- 5 kašika griza,
- 1 prašak za pecivo,
- 1 kašičica soli,
- Preliv za pitu; domaći kajmak i maslo
kako se priprema pogledajte ovde: