Miš-maš kajgana za koju ljudi kažu da je najbolja na svetu: Bugarsko jelo koje sve obara sa nogu, a spremno začas
Kajgana je uvek najbolji izbor za doručak, ali ovaj put je spremite na način na koji to rade Bugari
Izvor: Ivana Bogićević
Miš-maš je tradicionalni bugarski specijalitet koji Bugari prosto obožavaju i rado ga jedu u svako doba godine, posebno za doručak. Priprema se od jaja, feta sira, paradajza, luka i pečenih paprika, a ovo je jedan zasitan i zdrav obrok prepun proteina koji je pritom neverovatno jednostavan i jeftin za pripremu
Sastojci za miš-maš:
- 3 sveče paprike
- 3 paradajza
- 1 glavica luka
- 2 čena belog luka
- 350 g feta sira
- 5 jaja
- 2 kašike svežeg naseckanog peršuna
- so
- biber
- ulje
Način pripreme:
U većem tiganju zagrejte ulje i dodajte seckani luk. Pržite ga dok ne omekša i postane staklast.
Dodajte sitno iseckane paprike i pržite još nekoliko minuta.
Zatim dodajte paradajz i kuvajte dok se tečnost iz paradajza ne smanji i sos malo ne zgusne.
U posudi umutite jaja i blago ih posolite. Dodajte ih u tiganj s povrćem i mešajte dok se ne zgusnu po vašem ukusu.
Mrvljeni sir dodajte pred kraj kuvanja i lagano ga umešajte u smesu.
Posolite i pobiberite po ukusu (pazite s količinom soli, jer je sir često dovoljno slan).
Po želji, dodajte seckani svež peršun kao ukras.
Bugarska kajgana se obično služi topla, uz svež hleb ili tost.
JEDNOSTAVAN TRIK DA VAM TESTO BRŽE NARASTE: