Božićna sarma zapečena u rerni: Puna mesa, slanine i dobro raskuvanog kupusa - čisto uživanje
Božićna sarma mora biti bogata, puna mesa i slaninice, a sprema se na specijalan način
Objavljeno: 25.12.2024. 09:37h
Izvor: Vanja Milenković
Izvor: Vanja Milenković
Sastojci:
- 1 veća glavica kiselog kupusa
- 1kg mlevenog mesa
- 3-4 glavice crnog luka
- 3-5 čena belog luka
- suvo meso
- slanina - polu dimljena, polu kuvana
- šolja pirinča
- mast - domaća svinjska
- so, biber, začinsko bilje, slatka paprika
Zaprška:
- kašika masti
- pola kašike brašna
- pola kašike slatke paprike
Priprema: Luk iseckajte što sitnije pa ga prepržite na masti. Dodajte mu seckanu slaninicu koju ćete prodinstati sa lukom, pa dodajte i mleveno meso i začine i na kraju šolju pirinča. Savijte sarme pa ih ređajte u pleh, dodajte im neku kockicu suvog mesa pa sve stavite da se peče u rerni. Nakon što se skoro ispeče, dodajte zapršku od masti,brašna i začinske paprike. Detalje pripreme pogledajte ovde: