Posni đuveč: Ručak pun vitamina i minerala, a pravi se jednostavno i bez grama mesa
Posni obrok može biti itekako ukusan, ako se spremi na ovaj način
Objavljeno: 23.12.2024. 11:55h
Izvor: Vanja Milenković
Izvor: Vanja Milenković
Potrebno je:
- 2 veća crna luka
- 4-5 paprika svežih ili smrznutih
- 1 šargarepa
- 1 krompir
- malo graška
- paradajz može iz flaše
- 3 kašike opranog pirinča
- 1 kašika suvog začina
- ml biber
- ml paprika
- ulje
Priprema: Na ulju propržiti seckan luk, papriku, pa posle dodati šargarepu i nju malo pržiti. Ubaciti grašak, seckan krompir opran pirinač. Dodati začin mleveni biber i mlevenu papriku. Preliti vodom da kuva oko 30 minuta. Dodati paradajz iz flaše, prodrmati i zapeći u rerni da porumeni oko 30 minuta na 210 stepeni C. Naš đuveč je gotov. Uživajte u predivnom ukusu.