Brza kukuruzna pita sa prelivom od rastopljenog kajmaka: Preukusna, gotova za 20 minuta sa sve pečenjem
Pred vama je recept za jednu do najlepših kukuruznih pita, a toliko je lak, da ćete ga odmah zapamtiti.
Izvor: Ivana Bogićević
Brza kukuruzna pita ili presinac, kako se još naziva, oduševila je sve ljude koji su je probali, a pravi se neverovatno lako - svi sastojci se samo pomešaju i spremna je za pečenje!
Napomena: Mere su za tepsiju 32-34 cm.
Sastojci:
- 5 jaja
- 400- 500 gr sira
- 200 gr kisele pavlake
- 200 gr milerama ili domaćeg kajmak
- 200 gr pšeničnog griza
- 200 ml mleka
- 100 gr kukuruznog brašna
- malo soli
- malo ulja
- 1 prasak za pecivo
Priprema:
Prvo stavite pleh da se zagreva u rerni.
U većoj posudi sjedinite jaja, sir, mleko, kiselu pavlaku i dobro promešajte. Potom dodjate u smesu so, prašak za pecivo, pa opet mešajte,
Nakon toga sipajte pšenični griz i kukuruzno brašno, a onda sve sjedinite i dodajte malo ulja, da bi bila razabranija.
Sipajte smesu u pleh i pecite je u prethodno zagrejanog rerni na 250°C oko 15 minuta, odnosno dok porumeni i ne dobije zlatnu boju.
Nakon pečenja preliti je sa 200 ml pavlake za kuvanje ili sa rastopljenim domaćim kajmakom.
TitleAMTV PublishedImage previewActions
JEDNOSTAVAN TRIK DA VAM TESTO BRŽE NARASTE: