Najlepše penaste posne kiflice sa orasima: Testo je neverovatno vazdušasto, tope se u ustima i danima ostaju sveže
Recept za penaste posne kiflice sa orasima obavezno isprobajte, ako niste do sada, ukus će vas očarati!
Izvor: Ivana Bogićević
Penaste posne kiflice sa orasime su jedne od najlepših koji ste ikada probali! Naime, testo je neverovatno vazdušasto, vrlo su lagane i tope se u ustima, a orasi im daju poseban šmek.
Sastojci:
- 300-400 g brašna
- 200 ml mlake vode
- 100 g margarina sa sobne temperature
- 1 kašičica sećera
- malo soli
- kockica kvasca
- 200 g mlevenih oraha
- šećera po želji za mešanje sa orasima
- 1 kašika ulja
Kako se prave?
Kvasac rastvoriti u malo mlake vode sa kašičicom šećera, pa pomešati sa prethodno sjedinjenim uljem, brašnom, solju i ostatkom vode. Umesiti mekše testo. Ostaviti da odstoji 15 minuta, pa razviti tanko i premazati omekšalim margarinom. Uvijte u rolat pa ostaviti da stoji još 15 minuta.
Ponovo razviti, malo premazati margarinom i preklopiti kao knjigu. Razviti testo na pola centimetra debljine, opet malo premazati i preseći na pola, pa seći trouglove.
Orahe zašećeriti (možete da dodate i jednu rendanu jabuku i malo cimeta u taj fil), pa stavljati po kašičicu fila u svaki trougao. Uviti kiflice, ređati u pleh obložen papirom za pečenje, pa opet ostavit da odstoji 10-15 minuta. Svaku kiflicu premazati ostatkom rastopljenog margarina i peći na 200 stepeni 20 minuta.
Dok su još vruće, uvaljajte u prah šećer po želji, ali su veoma ukusne i bez njega.
Saznajte zanimljive detalje iz kineske kuhinje: