Napravite 7 različitih sitnih kolača od jedne smese: Savršen su izbor za slavu ili Novu godinu, a tako se lako prave
Ovaj recept je idealan za sve koji vole praktičnost i raznovrsnost
Objavljeno: 20.11.2024. 11:49h
11:55h
Izvor: Milica Krajnović
Izvor: Milica Krajnović
Uz jednostavne sastojke, poput keksa, margarina, šećera i soka, i dodatke kao što su lešnici, orasi, kokos, žele bombone, narandža i kafa, dobićete neodoljive sitne kolače koji su savršen izbor za praznike, proslave ili svakodnevno uživanje, a njihova priprema će vas oduševiti svojom jednostavnošću i brzinom.
Sastojci osnovne baze za kolače:
- 600 g margarina ili maslaca
- 450 g šećera u prahu
- 1,5 kg mlevenog keksa (+100 g po potrebi)
- 400 ml soka od pomorandže ili mleka
1. Trouglići sa žele bombonama
- 150 g žele bombona
- 100 g bele čokolade (otopljene)
- 100 g mlevenih oraha
- Keks po potrebi (za lakše oblikovanje)
2. Rolat sa rumom
- 50-100 g otopljene crne čokolade
- Ekstrakt ruma (po ukusu)
- 100 g mlevenog keksa
Sastojci za punjenje:
- 100 g mlevenog badema
- 50 g margarina
- 50 g čokolade
3. Kolač sa belom i crnom čokoladom
- 100 g pečenog, mlevenog lešnika
- 100 g bele čokolade (otopljene, za punjenje)
- 50 g crne čokolade (za šaranje)
4. Rolat sa kokosom
- 50-100 g otopljene crne čokolade
- 1 kašika kakaa
- 50 g mlevenog keksa
- 50 ml soka od pomorandže
Sastojci za kokos sloj:
- 125 g margarina
- 125 g šećera u prahu
- 100 g kokosa
- 50 ml soka
5. Kockice sa šarenim ekspandiranim pirinčem
- Sok i rendana korica jedne narandže
- 100 g mlevenog keksa
- 50 g mlevenih oraha
- 40 g pirinčanih pahuljica u boji
- 100 g bele čokolade (za glazuru) i
- 1-2 kašike ulja
6. Ferrero kuglice
- 100 g otopljene crne čokolade
- 100 g samlevenih lešnik napolitanki
- 100 g mlevenog lešnika
- 30 g mlevenog keksa (po potrebi)
7. Zrno kafe
- 1 kašičica ness kafe (razmućena u 2–3 kašike vrele vode)
- 50 g otopljene crne čokolade
- 100 g mlevenog keksa
Glazure:
- 200 g crne čokolade
- 200 g bele čokolade
- 6 kašika ulja
- 2 -3 kašike mlevenog lešnika
Bonus video: