3 večere za manje od 300 dinara, ne zna se koja je lepša: Lako se prave, a dugo drže sitost i odlične su za mršavljenje

Pred vama su recepti za obroke koji su idealni za veče, veoma lako se prave, ukus je izvanredan, a niskokalorični su!

Objavljeno: 29.10.2024. 20:39h 01:11h
Foto: Profimedia

Od izbora večere umnogome zavisi i vaša kilaža, jer ako birate obroke koji nisu mnogo kalorični, a pritom nakon što ih pojede ne ogladnite munjevitom brzinom, kilogrami vam se sigunro neće lepiti! Odabrali smo za vas 3 recepta za jela koja imaju visok sadržaj vlakana i proteina, te pomažu da dugo budete siti. Sa druge strane, imaju malo masti, te nikako nisu pretnja za vitku liniju, a spremaju se veoma jednostavno.

1. Salata od pečenog povrća sa leblebijama

Sastojci:

  • 1 šolja konzerviranih leblebija (150g)
  • 1 tikvica
  • 1 paprika
  • 1 šargarepa
  • 1 glavica crnog luka
  • Malo maslinovog ulja, soli i bibera
foto: Shutterstock

Priprema:

Operite i naseckajte tikvicu, papriku, šargarepu i luk na kockice.

Rasporedite povrće u pleh, prelijte kašičicom maslinovog ulja, posolite i pobiberite, pa pecite na 200°C oko 20 minuta dok povrće ne omekša i dobije zlatnu boju.

U međuvremenu, operite leblebije i dodajte ih pečenom povrću.

Servirajte toplo ili hladno, kao salatu.

2. Omlet sa spanaćem i sirom

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 1 šolja svežeg spanaća (ili zamrznutog)
  • 50g mladog sira
  • 1 kašičica maslinovog ulja
  • So i biber po ukusu
foto: Profimedia

Priprema:

Na tiganj dodajte maslinovo ulje, a zatim kratko propržite spanać dok ne omekša.

Umutite jaja sa malo soli i bibera, pa prelijte preko spanaća.

Kada omlet počne da se zgušnjava, dodajte izmrvljeni sir.

Pecite još minut-dva dok omlet ne bude gotov.

3. Čorba od crvenog sočiva i povrća

Sastojci:

  • 100g crvenog sočiva
  • 1 šargarepa
  • 1 krompir
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • Kašičica maslinovog ulja
  • So, biber, i začini po ukusu (malo kurkume ili aleve paprike)
foto: Shutterstock

Priprema:

Isecite šargarepu, krompir i luk na kockice.

U šerpu dodajte maslinovo ulje, propržite luk i beli luk dok ne omekšaju.

Dodajte šargarepu, krompir i sočivo, pa nalijte vodom (oko 1 litar).

Kuvajte na srednjoj vatri oko 20-30 minuta, dok povrće i sočivo ne omekšaju.

Za dodatnu kremastu teksturu, možete blendirati deo supe.