Momka varala 3 dana pred svadbu s njegovim drugom, pa Veri otela muža: Omiljena glumica u Srbiji i sestru oterala u smrt

Džulija Roberts slovila je za smernu damu širokog osmeha, a već decenijama pokušava da sakrije svoju mračnu stranu.

Objavljeno: 27.10.2024. 08:39h 09:20h
Foto: KHAP / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Džulija Roberts, holivudska zvezda sa nenadmašnim osmehom, otkako se pojavila na sceni, postala je jedna od omiljenih glumica na svetu, te je i u Srbiji bila veoma voljena i popularna. Niko nije mogao ni da nasluti šta se sve krije iza tog nevinog i slatkog izraza lica. Dobitnica Oskara tokom decenija nastavila je da osvaja publiku ulogama u dramskim, komičnim i romantičnim filmovima. Međutim, kada je počela da isplivala na površinu njena mračnija strana ličnosti, mnogi obožavaoci su ostali bez teksta.

Zvezda filma ,,Zgodna žena" pre nekoliko dana pojavila se na ceremoniji ,,Rock & Roll Hall of Fame" u Čikagu i novom frizurom oduševila je prisutne, te mnogi ističu da, iako sutra puni 57 godina, izgleda bar dve decenije mlađe. Glumica je pokazala razbarušeni lob u karamel-plavoj boji, koji je stilizovala u nežne talase sa razdeljkom na sredini.

Put do jedne od najvećih holivudskih zvezda

Džulija Roberts je rođena u umetničkoj porodici – njeni roditelji, Beti Lu i Volter Gradi Roberts, bili su glumci i osnovali dramsku školu. Iako je najpre želela da bude veterinar, kasnije se odlučila za glumu i preselila u Njujork kako bi pohađala časove glume i okušala se u filmskoj industriji. Karijeru je započela krajem osamdesetih, prvo u manjim ulogama na televiziji i u filmovima.

Prvu značajniju ulogu ostvarila je u filmu "Mystic Pizza" (1988), a sledeće godine igrala je u filmu "Čelične magnolije", za koji je nominovana za Oskara za najbolju sporednu glumicu.

Prvi veliki uspeh – "Zgodna žena"

Pravi proboj u karijeri doživela je 1990. godine ulogom u romantičnoj komediji "Zgodna žena", gde je igrala uz Ričarda Gira. Film je postao ogroman hit, a Džulija je osvojila srca publike širom sveta. Uloga prostitutke koja se zaljubljuje u bogatog biznismena donela joj je i nominaciju za Oskara za najbolju glumicu. "Zgodna žena" je postala jedan od najgledanijih filmova devedesetih i cementirala njen status jedne od vodećih zvezda u Holivudu.

foto: Stuart Hardy/ABACAPRESS.COM / Abaca Press / Profimedia

Nakon "Zgodne žene", Džulija Roberts je nastavila da igra u uspešnim filmovima. Neki od najpoznatijih uključuju: "Dosije Pelikan" (1993), "Svadba mog najboljeg prijatelja" (1997), "Notting Hill" (1999) ,"Runaway Bride" (1999).

Oskar za film "Erin Brokovič"

Vrhunac njene karijere dogodio se 2000. godine, kada je tumačila lik Erin Brokovič, u istoimenom filmu režisera Stivena Soderberga. Film, zasnovan na istinitoj priči, prikazuje Brokovičinu borbu protiv velike energetske kompanije zbog zagađenja vode u malom kalifornijskom gradu. Uloga Erin Brokovič donela je Džuliji njenog prvog Oskara za najbolju glumicu, kao i mnoge druge prestižne nagrade, uključujući Zlatni globus. Kritičari su hvalili njenu glumu kao izuzetno emotivnu, snažnu i upečatljivu.

Nakon ovog filma njena karijera stagnira, da bi 2010. godine dobila novi polet s komercijalno uspešnom romantičnom dramom "Jedi, moli, voli".

foto: Stuart Hardy/ABACAPRESS.COM / Abaca Press / Profimedia

Vrhunac karijere Džulije Roberts je bio tokom devedesetih godina 20. veka kada je bila najpopularnija holivudska zvezda na svetu.

Burni događaju u privatnom životu

Privatni život Džulije Roberts bio je u žiži interesovanja još od početka njene karijere. Bila je u vezi sa Lijamom Nisonom, Kiferom Saderlandom, Džejsonom Patrikom, Metjuom Perijem, Bendžaminom Bretom i mnogim drugima. Sa Saderlandom je čak bila verena, ali je raskinula veridbu tri dana pre venčanja i otputovala u Irsku sa njegovim prijateljem Džejsonom Patrikom.

Zatim se 1993. venčala sa Lajlom Lavetom, a već1995. su se i razveli. Danas je u braku sa kamermanom Danijelom Moderom. Upoznali su se na snimanju filma „Meksikanac“, a venčali 4. juna 2002. godine. Sa njim je dobila troje dece – blizance Hazela i Finna, rođene 2004, i sina Henrija, rođenog 2007.

Džulija je izjavila da je tek uz Danijela upoznala pravu ljubav, da je pored njega sazrela i shvatila u čemu je suština života, te da joj je promenio život iz korena.

foto: Profimedia

Kada su se upoznali on je bio u braku sa šminkerom Verom Steimberg, a ubrzo nakon što je u njegov život ušla slavna glumica predao je papire za razvod. Neki su tada Džuliju nazivali "rasturačicom braka" jer je, pisalo se, preotela tuđeg supruga.

Od tada Džulija pažljivo čuva svoju privatnost, samo u retkim momentima pričajući o svojoj ljubavi.

Džulija Roberts u ulozi majke

Uvek joj je privatnost dece bila na prvom mestu i nikako nije želela da njen posao na bilo koji način ugrozi njihovo bezbrižno odrastanje.

U njenoj kući jedno pravilo uvek važi - mobilni telefoni se odlažu kada su zajedno, posebno za vreme obroka.

"Upravo smo uspostavili neka jednostavna pravila, imamo stanicu za punjenje gde svi telefoni idu kada dođemo kući. Za stolom nema telefona", rekla je Džulija 2023. i dodala da joj je najvolji provod kada ćaska sa decom kod kuće, te joj je veoma stalno da njeni naslednici ne budu zavisni od tehnologije.

foto: KHAP / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

"Slažem se da treba da idu u korak sa vremenom i da nauče sve nove uređaje da koriste, ali je bitno da ne postanu zavisni od njih. Najlepše je kada se okupimo na kraju dana i prepričavamo kome se šta desilo, jer smo svi bili okupirani svojim obavezama", istakla je glumica sa najlepšim osmehom.

Džulija je oduvek cenila pronalaženje ravnoteže između posla i porodice, a samtra da je jedan od njenih najboljih poteza u životu bio taj što je svoju decu stavila na prvo mesto, bez obzira kako će to uticati na njenu karijeru.

U intervjuu za britanski "Vog" 2024. godine, Džulija je priznala kako joj je postizanje uspeha na početku karijere omogućilo da da prioritet svojoj porodici kada su joj deca bila mlađa.

"Mislim da je najsrećniji aspekt mog porodičnog života to što je uspeh mog poslovnog života došao ranije. Dakle, kada sam se udala i postala majka, radila sam već 18 godina, te samo mogla da se posvetim porodici na pravi način", rekla je.

foto: Profimedia

Džulija je, takođe, poznata po svojoj humanitarnoj angažovanosti, naročito kao ambasadorka organizacije UNICEF i svojim zalaganjem za razne društvene i zdravstvene inicijative, uključujući prava dece i borbu protiv siromaštva. Takođe je javno podržala nekoliko ekoloških inicijativa i promovisala zdrav način života.

Samoubistvo polusestre

Nansi Motes, sestra glumice Džulije Roberts, izvršila je samoubistvo pre 10 godina, a John Dilbeck, njen tadašnji verenik i danas je uporan u optužbama protiv slavne glumice za gubitak svoje najveće ljubavi. Međutim, holivudska zvezda nikada u javnosti nije pominjala ovu temu.

Naime, Nansi je oduzela sebi život u 37. godini tako što se predozirala tabletama i zatim utopila u kadi, a iza sebe je ostavila oproštajno pismo na 13 stranica u kome između ostalog piše i kako joj je zbog njene poznate polusestre život bio pakao.

Pismo je prosleđeno u ruke Džulije i njihove majke Beti, ali sadržaj je već više od deceniju ostao tajan.

Nansin verenik neprestano ističe koliko se prazno i nepotpuno oseća bez nje. Dilbek kaže da se nikada nije oporavio od njene smrti, te da je ona bila čitav njegov svet.

foto: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

“Osećam se kao da sam u komi. Život je stao, ceo se svet raspao i nikada posle tragedije nisam bio u ozbiljnoj vezi”, priznao je jednom prilikom.

Kako su strani mediji prenosili, Nansi je tvrdila da su joj Roberts i njena druga polusestra Lisa zagorčavale život više od 20 godina.

Moja majka Beti i takozvane ‘sestre‘ nemaju ništa osim sećanja da su one te koji su me gurnule u najdublju depresiju u kojoj sam ikada bila”, navodno je napisala u pismu koje je ostavila iza sebe.

Oproštajno pismo sadržalo je 3 dela, jedno za njnog nevenčanog supruga, drugo svima ostalima, a treće za Džuliju i njenu majku. Treći deo pisma nikada nije izašao u javnost, ali Džo tvrdi da je sadržaj pisma čuo od policajaca.

“U poruci se vrlo jasno vidi kako je Džulija užasno mučila Nansi ceo njen život. Svako može videti zašto je neko u Nansinom položaju bio u situaciji da je jedini način da pobegne od muka,bio taj da oduzme sebi život. Još uvek osećam ogorčenost, ljutnju. Rana ne prolazi, Džuliji ne mogu oprostiti sve što je učinila…”, rekao je Dilbek.

FOTO: Jen Lowery / The Mega Agency / Profimedia
FOTO: Rob Latour / Shutterstock Editorial / Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

Njemu je kako tvrdi bio zabranjen dolazak na sahranu, a Robertsova je održala govor u kome je navodno rekla da je ljuta, jer njena sestra nije videla radosti koje dolaze jutrom.

Nakon toga sam pitao neke prijatelje kako je bilo, te da li misle da bi to Nansi želela i svi su jednoglasno rekli: ‘Apsolutno ne, ona bi se zgrozila’. Svi su rekli da su se osećali vrlo nelagodno, pogotovo kad je Džulija držala govor. Ali verujem da je čeka loša karma. Moram verovati da karma nekako mora doći do nje“, zaključio je Dilbek.