Naša pevačica prima 3 penzije koje ne stiže da potroši: Kad umre sve ostavlja njemu, a evo zašto nikad nije rodila dete

Lepa Lukić kaže da ne mora da se usteže u životu jer prima čak 3 penzije koje nisu mala i dodaje da ne mora više nikada da zapeva, ali i da bez pesme ne bi mogla da živi

Objavljeno: 25.10.2024. 15:27h 15:42h
Foto: Printscreen Youtube

Lepa Lukić će uskoro napuniti 85 godina, ali voli da istakne kako "nema veze s penzionerima" mada penziju prima već pune 23 godine i to ne jednu, već tri.

"Tri penzije imam i sve sam zaslužila", kaže Lepa. "Ja sam nacionalnu dobila sa zaslugom. U statusu estradnog umetnika sam 25 godina, a pre toga sam bila običan estradni umetnik. Tako sam dobila veću osnovicu za penziju. Ja mogu da trošim jednu penziju nedeljno, ne moram da se ustežem.

foto: Printscreen Youtube

Jednu u iznosu od 107.000, kao osnovna penzija, koju sam zaslužila radnim stažom, drugu, nacionalnu penziju, koju mi je dodelila država, u iznosu od 73.000 dinara, i treću, u iznosu od 1.250 evra koju dobijam iz Kanade, a koju sam nasledila od pokojnog muža", ispričala je Lepa Lukić u emisiji "Posle ručka" na Happy TV.

Prema tome ne sumnjamo da joj takva penzija prija, a ona je poznata po tome što voli da se druži s mladima, oblači se mladalački i nastupa, ali samo zato što voli da peva i što je to podmlađuje.

foto: ATA Images / Antonio Ahel

Podsetimo, Lepa je počela karijeru 1964. godine, pesmom "Od izvora dva putića", a više puta je proglašena "kraljicom narodne muzike" zbog nepogrešive intonacije i neobične lakoće u pevanju. Snimila je trideset albuma i brojne singl ploče, a oprobala se i na filmu. I danas uživa u pesmi.

"Ja pevam što volim. Što se novca tiče, ne moram nikad da zapevam! Ali, ja volim. To mene podmlađuje, vraća me u mladost, puna sam energije, ništa mi nije teško.

Što meni treba uopšte da snimam, mogu da živim od pesama koje su bile i ostale veliki hitovi. Ali, hoću da obradujem moje fanove", rekla je svojevremeno Lepa u Jutru na Prvoj.

A obzirom pevačica iako iza sebe ima nekoliko brakova, nema decu, mnogi se pitaju ko će naslediti njenu imovinu, ali ona ništa nije htela da prepusti slučaju, te je napisala testament.

foto: Antonio Ahel/ATAImages

- Napisala sam testament u kome navodim da sve što sam stekla tokom 50 godina karijere ostavljam svom bratancu Radisavu – rekla je Lepa, a prenosi Informer.

Ipak, pevačica je u testamentu takođe navela i zanimljiv uslov za svog bratanca.

- U testamentu sam navela da moj bratanac mora da brine o mojoj mački, ako ja odem pre nje. Radisav treba da čuva Mazu, da je pazi i mazi, i naslediće sve što sam stekla za života. To sve stoji u dokumentu koji čuva moj advokat – otkrila je legendarna pevačica.

Lepa Lukić je otvoreno govorila o tome zašto nema decu, a kako kaže, tu boljku je davno prevazišla.

foto: ATA Images

- Abortirala kada mi je bilo 25 godina i posle toga sam zakačila dve vanmaterične trudnoće. Zato više nisam mogla da zatrudnim i to je to. Prevazišla sam ja tu boljku, pomirila sam se sa sudbinom. Imam mačku koju gledam kao da mi je ćerka, tepam joj i volim je mnogo - rekla je tada Lepa za "Star"; a onda je po prvi put odlučila da o ovoj temi javno priča.

- To je bilo pre više od 55 godina. Bila je to rana trudnoća, dete nije bilo praktično ni začeto kada sam ja abortirala. Mnoge to urade pa imaju po petoro, šestoro dece. Ali eto, nisam znala da će to da se završi ovako. Ne znam i nikada neću saznati da li je taj abortus uticao na to da više nemam dece. Nije mi to niko rekao - iskreno je ispričala Lepa Lukić, navodi "Informer".

Stil / lepa i srećna

Bonus video: