Svi mislili da joj je muž plastični hirurg, a onda isplivala istina: Bila u 12 veličanstvenih, zbog njega napustila sve

Životna priča jedne od omiljenih naših glumica je prosto neverovatna, zbog ljubavi je promenila život iz korena, napustila Srbiju i odustala od glume

Objavljeno: 25.10.2024. 15:00h
Foto: Printskrin@dnevna doza domaćih filmova/YouTube

Glumica Vesna Trivalić rođena je 1965. godine, u Beogradu. Uz starijeg brata približila se raznim vrstama umetnosti. Uz njega je zavolela muziku, prvenstveno klasičnu i džez, naučila da svira gitaru i išla na koncerte u Kolarčevoj zadužbini.

A uz prijatelje sa Likovne akademije amaterski se bavila i slikanjem. Uz to je igrala odbojku i trčala. Nakon završene srednje škole stekla je zvanje tehničara za mikrobiološku hemiju, te je najpre želela da se nastavi studiranje hemije.

Međutim, kako bi kupila vreme za izlaske, nagovorila je roditelje da joj pomognu da se upiše na časove glume kod Aleksandra Saše Volića, koji bi joj dakle bili svojevrstan paravan za provod. Na iznenađenje svih, Volić je popričao sa Vesninim roditeljima i rekao da je zaista šteta što devojka beži sa časova jer ona zapravo i te kako zna da glumi. Tog trenutka Trivalićeva je odustala od studija hemije.

foto: Printskrin@Otvorena Vrata/YouTube

Fakultet dramskih umetnosti je upisala 1984. godine, u klasi profesora dr Vladimira Jevtovića, sa Draganom Bjelogrlićem, Miloradom Mandićem Mandom, Srđanom Todorovićem, Draganom Petrovićem Peletom i Bodom Ninkovićem. Tu generaciju, u koju se ubraja još nekoliko poznatih glumaca, nazivali su dvanaest veličanstvenih, budući da su godinama svi postali ostvareni i proslavljeni glumci.

Kada je bila na vrhuncu glumače karijere, upoznala je Nenada Paunovića i rešila da potpuno promeni život. Spakovala je kofere i napustila Srbiju i glumu. Vesna i Nenad su se venčali 2001. godine, a imaju sina Nikolu, a gotovo dve decenije živeli su u Dubaiju.

Ali glumica je sve te godine ostala vezana za svoju domovinu i svaki dolazak u Srbiju doživljava kao odmor. Vesna retko iznosi svoju privatnost u javnost i retko daje intervjue.

Ipak jednom prilikom je otvorila dušu i progovorila o tome šta joj najviše nedostaje u Srbiji, u koju ne dolazi tako često.

foto: Printscreen Youtube / RTS Sajt - Zvanični kanal

"Uh, prvo svi imamo neke mehanizme na koji način potiskujemo nešto što nam je tuga i tužni deo nas. Tako je potisnuta i tuga što mi fale kolege i to što mi nedostaje profesija. Ali to tamo gde živim ne primećujem, niti dam sebi da to izađe na površinu. Međutim, kada dođem u Beograd, onda prvih 48 sati, sve izađe. Plačemo. Ali to su divni momenti zato što se grlimo i ljubimo, toliko je lepih reči. Onda se nahranim" - kaže Vesna koja u Arapskim Emiratima vodi jedan potpuno drugačiji život od onog koji je imala ovde, kada je profesija u pitanju. Ipak, Vesna ističe da bi i ovde bila porodična žena, kao što je tamo.

Međutim svojevremeno se glumica našla na listi 10 najboljih srpskih glumica svih vremena koju je sastavio jedan časopis. Glumac Rade Šerbedžija je izjavio da je Vesna "nebeski talentovana", dok je Nikola Kojo smatra najboljom glumicom na svetu i veruje da bi osvojila nekoliko Oskara da živi u Holivudu.

Nakon 17 godina pauze, 2019. godine Vesna je rešila da se vrati svojoj velikoj ljubavi, glumi. Od kako se udala samo se nekoliko puta pojavljivala u i to isključivo u filmovima i u nastavku serje "Otvorena vrata", ali je rešila da to promeni.

Da je rođena za pozorišnu scenu i glumu dokazuje i još jedna nagrada u nizu koju ju joj je dodelilo Jugislovensko dramsko pozorište krajem 2019. godine.

foto: Kurir / Dragana Udovičić

Na pitanje koliko joj znači baš ova nagrada kaže: " Pa znate kako, ja sam godinama bila član Jugoslovenskog dramskog, prvo kao stipendista na drugoj godini akademije. Tako da sam mnogo godina ovde provela, učila, igrala se, uživala i sad nakon 17 godina ovo doživljavam kao povratak kući. A kad dođete kući ono što je lepo da vas sačeka ljubav, toplina. Tako da mi to znači, nahranilo mi je dušu."

Da li joj je nedostajala gluma tokom pauze koju je napravila, Vesna je rekla: "Ne, nije mi nedostajalo. To je bila odluka, stvar srca. Sa velikom radošću sam se posvetila detetu koje sam dugo čekala i porodičnom životu. Tek kad su počele probe, sam imala te udare da sam shvatila koliko mi je sve nedostajalo, koliko je to važan deo života."

"Posvećena sam porodici i mogla bih kao debela Džejn da živim i u nekoj prašumi, ali mi je važno da su mi tu dete i suprug, da vodim računa o njima, da ih volim i oni mene vole", pričala je ona.

U medijima se dosta spekulisalo o Vesninom suprugu, te se pisalo da je hirurg, međutim, specijalista opšte hirurgije, doktor Milan Colić, gostujući nedavno u emisiji Goce Tržan „Ako progovorim” otkrio je čime se zaista bavi Pandurović, koji mu je inače kum.

foto: Printscreen/youtube/k1tv

"Najsmešnije je bilo kada su mediji prvi put objavili da se Vesna povukla i godinama živela u Dubaiju sa svojim suprugom koji je plastični hirurg. Jedini njihov dodir sa plastičnom hirurgijom sam ja, kao kum – objasnio je dr Colić i dodao:

"On je čovek pravnik, ceo život je u avio-biznisu, radio je širom sveta i nikakve veze sa plastičnom hirurgijom nema. Više puta je Vesna to isticala na konferencijama za štampu, ja takođe, a onda smo jednostavno prestali da pričamo na tu temu", rekao je on.

Vesna je napravila pravi bum kada je rešila da se vrati u Srbiju i svojoj karijeri, ali ona ističe kako nije važna ona, već njene mlađe kolege.

Stil / Blic / Wikipedia