Nekada važila za najlepšu glumicu, a sad zbog teške dijagnoze jedva hoda sa štapom: Za sve probleme krivi i lekove

Nekada najlepša glumica Holivuda danas se vrlo otežano kreće, zbog dijagnoze bolesti, ali i lekova.

Objavljeno: 03.10.2024. 18:45h
Autor:
Foto: IFA Film / United Archives / Profimedia

Naime, početkom devedesetih dijagnostikovan joj je reumatoidni artritis zbog čega su joj lekari rekli da više neće moći hodati. Sada je Ketlin Tarner viđena u Njujorku. Hodala je uz pomoć štapa, a uz sebe je imala i kolica. U jednom trenutku, prišla joj je jedna mlađa devojka, čini se poznanica ili asistentkinja.

Američka glumica Ketlin Tarner (70) stekla je svetsku slavu nakon filma "Telesna strast" 1981. godine, a na vrhuncu karijere suočila se sa zdravstvenim problemima o kojima tada nije želela da govori.

foto: BrosNYC / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Glumica se poslednjih godina retko pojavljuje u javnosti, a nedavno je snimljena kako šeta Njujorkom. Teško se kretala i hodala uz pomoć štapa, dok je nosila crne patike, dugi baloner i torbicu preko tela. Poslednji put Ketlin je viđena u javnosti pre pet meseci na Menhetnu, na projekciji filma "Maestro" u kojem glumi Bredli Kuper. Ketlin sada izgleda neprepoznatljivo, a dok je osamdesetih i devedesetih važila za jednu od najlepših glumica u Holivudu, njeno lice i plavi uvojci osvajali su mnoge obožavaoce.

Svoju glumačku karijeru započela je na pozornici Brodveja 1978. godine. Kasnije su usledile uloge u televizijskim serijama i filmovima. Svetsku slavu stekla je kada je nastupila u filmu „Telesna strast“ 1981. godine, a nakon toga nizali su se filmski hitovi poput „Lov na zeleni dijamant“ i „Dragulj s Nila“.

foto: BrosNYC / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Početkom devedesetih dijagnostikovan joj je reumatoidni artritis zbog čega su joj lekari rekli da više neće moći hodati.

"Reumatoidni artritis pojavio se u mojim kasnim tridesetim, kada me Holivud doživljavao kao jednu od najprivlačnijih dama. Najteže mi je bilo što sam svoje samopouzdanje gradila na fizičkom izgledu. Jer, ako to nisam bila ja, ko sam bila", rekla je tada glumica.

foto: LADD COMPANY-WARNER BROS - Album / Album / Profimedia

Ova teška dijagnoza ostavila je traga na glumici, a bila je izložena mnogim zlobnim komentarima. Mnogi su verovali da se glumica odala alkoholu. Takvi komentari su je povređivali i nije mogla da se nosi s njima, pa se na kraju zaista odala alkoholu. U svojoj biografiji, koju je objavila pre više od deset godina, otvoreno je pisala o svojoj bolesti i problemima s alkoholom. Otkrila je da su joj lekovi pomutili razum, te se zbog toga odala piću. Dotakla je dno 2002. godine, kada je odlučila da se suoči sa svojom dijagnozom i započne lečenje od zavisnosti. Danas je zavisnost iza nje, a ona o tom problemu otvoreno govori, želeći da bude primer drugima.

Bonus video: