Turci samo ovako prave plavi patlidžan i preukusan je: Jednostavno se sprema, a iznenadiće vas koje začine koriste

Ovaj neobičan recept za patlidžan otkrio je turski kuvar i zaista je ukusan

Objavljeno: 03.10.2024. 14:39h 17:09h
Foto: Printscreen Youtube

Plavi patlidžan je veoma zdrava i ukusna namirnica, ali njegova priprema ume da bude izazovna. Turski kuvar otkrio je kako ga oni spremaju da bude sočan, mekan i ukusan.

Sastojci:

  • 2 patlidžana
  • 3 jaja
  • 150 gr prezli
  • 2 kašike brašna
  • so
  • biber
  • slatka mlevena paprika
  • 1 kašičica senfa
  • origano

Priprema:

Patlidžan oljuštiti, iseći na pola pa ga iseći tako da dobijete "lepezu" kao na snimku recepta. Zatim ga kuvati u poklopljenoj posoljenoj vodi i dva minuta nakon ključanja izvaditi patlidžan da se ohladi.

Jaja, senf, so, biber i papriku pomešati u jednoj činiji, a prezle, brašno, so, biber i origano u drugoj. Zatim patlidžan uvaljati prvo u prezle, pa u jaja i prziti na zagrejanom ulju sa obe strane.

Prijatno!

Bonus video: