Glumac umro pa započeo rat u porodici: Nakon 45 dana su saznali za njegovu jezivu smrt preko medija, on je kriv za sve

Ogorčena porodica Džona Amosa nakon njegove smrti jednoglasno se okrenula protiv glumčevog sina, optužuju ga za ovo

Objavljeno: 03.10.2024. 11:40h
Foto: David Edwards/MediaPunch / INSTAR Images / Profimedia

Javnost je juče saznala da je holivudski glumac Džon Amos preminuo, međutim porodična drama koja se vrti oko glumca odjeknula je više nego sama tragična vest.

Naime otkriveno je da je Džon preminuo prirodnom smrću još 21. avgusta, iako je njegova jedina ćerka Šenon Amos otkrila da je većina njene porodice ovo saznala preko medija i dodala da su "ostavljeni sa mnogo pitanja" o tome kako bi se to moglo dogoditi.

Glumčev sin Keli Kristofer 'KC' Amos objavio je njegovu smrt u javnosti, a svog oca nazvao 'čovekom najljubaznijeg i zlatnog srca... i bio je voljen širom sveta.'

Međutim, još jedan član porodice Amos - glumčeva kumica Ejmi Gudi oglasila se na društvenim mrežama, optužujući KC, zajedno sa Judžinom Brametom i Belindom Foster, da su izolovali Amosa od ostatka njegove porodice.

foto: David Edwards/MediaPunch / INSTAR Images / Profimedia

„Izjava naše porodice: Imajte na umu da ovu izjavu daju kolektivna porodica i bliski prijatelji Džona Amosa“, počinju oni, pa nastavljaju:

„Sa dubokom tugom i nevoljom moramo da podelimo okolnosti oko smrti našeg oca. Bio je čovek pun ljubavi koji je uneo svetlost u živote mnogih. Međutim, naša porodica je tek danas saznala za njegovu smrt preko medijskih izveštaja, da bi otkrili da je zapravo preminuo pre 45 dana. Šokantno, nismo obavešteni, niti je obavešten bilo ko od članova porodice - dodali su.

„Ova tragična vest nas je ostavila u šoku i bolu u srcu. Nemamo izvod iz matične knjige umrlih, niti znamo gde i zašto je umro, ali znamo da je patio od kongestivne srčane insuficijencije i demencije. Bojimo se da je verovatno kremiran da bi se izbegla bilo kakva potencijalna istraga o uslovima u vezi sa njegovim poslednjim danima“, dodali su, pre nego što su otkrili kako su KC i drugi počeli da ga izoluju.

„Tokom prošle godine, Keli „Ki Si“ Amos, Judžin Bramet i Belinda Foster izolovali su Džona Amosa od svoje porodice i bliskih prijatelja. Uprkos našim uzastopnim pokušajima da održimo kontakt, KC je sprečio pristup njemu, kontrolisao i nadgledao njegove pozive i prekinuo veze sa Džonovom ćerkom Šenon Amos, njegovim bratom Leslijem „Sil“ Frenklinom, njegovim unucima Kvierom Kolstonom i Džazom Vilijamsom, njegovim poslovnim menadžerom Polom Baldesareom, njegovom kumom Ejmi Gudi, njegovom nećakom Šeri Korsun, njegovim bivša računovođom i drugim članovima bliske porodice i prijatelja“, navodi se u saopštenju.

„KC je prikazivao sliku bliskog odnosa oca i sina na društvenim mrežama, ali stvarnost je bila daleko složenija. Naš otac je patio od demencije, a KC je često davao Džonu verbalne podsticaje da stvori narativ na društvenim mrežama koji ne odražava istinu', dodala je porodica.

„Bili smo duboko zabrinuti da je naš otac možda bio zanemaren i izolovan tokom poslednjih dana dok smo dobijali fotografije od zabrinutih komšija i medicinskog radnika. Jedna fotografija je čak podstakla istragu o zlostavljanju starijih, ali bezuspešno', rekli su.

Čini se da je KC to radio ranije, sa svojom majkom, kako se u izjavi dodaje: „Ova situacija odražava smrt Šenonove i KC-jeve majke. KC je takođe sprečio članove porodice da budu prisutni i zajedno donose odluke. Shannon se borila da bude uz svoju majku i osigurala joj je agenciju tokom svojih posljednjih dana.'

„Porodica se takođe pita zašto ih nijedan medicinski radnik, mrtvozornik ili nadležni organi nisu obavestili o njegovoj smrti i zašto KC nije obavestio nijednog člana porodice direktno“, dodaje se u saopštenju.

„Verujemo da postoje kritična pitanja na koja su potrebni odgovori, posebno zato što verujemo da je KC verovatno doneo odluku da kremira Džona Amosa bez znanja porodice. Sumnjamo da su ove radnje možda preduzete da bi se promenila potencijalni testament i prikupilo životno osiguranje ili druge beneficije. Ovo je dodatno zabrinjavajuće zbog KC-ove borbe sa problemima zavisnosti i mentalnog zdravlja, kao i zbog njegovih prethodnih hapšenja.

„Dok oplakujemo gubitak našeg voljenog oca, takođe smo tužni i ogorčeni postupcima KC Amosa. Odbijamo da isključimo mogućnost manipulacije, posebno imajući u vidu umešanost dve osobe, Judžina Brumera i Belinde Foster (koja tvrdi da je bila Džonov portparol), a za koje verujemo da su možda iskoristile njegovu ranjivost kao starešine. "

foto: David Edwards/MediaPunch / INSTAR Images / Profimedia

„U vreme kada bi trebalo da tugujemo i slavimo izuzetan život našeg oca, nalazimo se u nesrećnoj poziciji da tražimo pravdu i jasnoću“, zaključuje se u saopštenju, koje su potpisale Šenon Amos (ćerka), Kvira Vilijams (unuka), Džasper i Nakija Vilams (zet i žena), Ejmi Gudi (kuma), Pol Baldesar (poslovni menadžer), Lesli Frenklin (brat), Vili Kvini (najbolji prijatelj) i Šeri Korsun-Skot (nećaka).

Glumčev sin KC tek treba da javno odgovori na ove navode, a nije se oglašavao na svojim Instagram ili TikTok stranicama od 13. avgusta, samo osam dana pre Amosove smrti.

Ubrzo nakon što je ovu izjavu objavila Gudi, TMZ je pribavio glumčevu smrtovnicu, potvrđujući strahove porodice da je Amos kremiran 30. avgusta, samo devet dana nakon njegove smrti.

Izvod iz matične knjige umrlih takođe navodi uzrok smrti kao kongestivna srčana insuficijencija, a KC je naveden kao „doušnik“, što znači da je obavestio vlasti o smrti svog oca. Takođe otkriva da je KC u posedu kremiranih ostataka i da nije obavljena obdukcija.

Šenon Amos je takođe objavila na svojoj Instagram priči: „Neko je bio u hitnoj u noći kada je moj otac umro i pretvarao se da mu je ćerka. Ja sam mu jedina ćerka. Verujemo da je to bila Belinda Foster, žena koja se takođe predstavlja kao njegov publicista. Umro je sam bez porodice. Ko nešto zna neka mi se javi u DM! Sve deljene informacije biće poverljive.'

Podelila je i komentar na Instagramu od nekoga čija je ćerka radila u hitnoj kada je preminuo, i da se ćerka pitala zašto bi Šenon trebalo toliko vremena da objavi smrt.

Ejmi Gudi je dodala u svom postu na Instagramu: „Odustali smo od tvrdnji o zlostavljanju starijih kada je KC kidnapovao Džona iz bolnice. Ali sada nam je potrebno da svet sazna koliki je on đavo. Nije čak ni bio sa Džonom kada je umro.'

Bonus video: