Sočna štrudla od jabuka i gotovih kora: Kolač koji treba da napravite večeras i uživate u njemu tokom vikenda

Za vikend je lepo imati kolač uz koji ćete se zasladiti dok pijete kafu, a deca mogu da ih jedu za užinu

Objavljeno: 27.09.2024. 09:18h
Autor:
štrudla sa jabukama i gotovim korama, Foto: Printscreen/youtube

Sastojci:

  • 500g gotovih kora za pitu
  • 1,5kg jabuka
  • 160g šećera
  • Sok od 1/2 limuna
  • 200 g suvog grožđa
  • 1 lašičica cimeta
  • 3 do 4 kašike griza

Preliv:

  • 4 jaja
  • 100g šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 kesice vanil šećera
  • 250ml jogurta
  • 100 do 120ml ulja
  • 4 kašike griza

Priprema: Jabuke iseckajte i stavite sa šećerom da se prži. Dodati im sok od pola limuna pa nastavite da ih pržite još malo. Dodajte im suvo grožđe koje ste ranije potopili u vodu. Zatim dodadajte cimet, dodajte griz, promešajte i isključite i ostavite da se odmori.

Napravite preliv od jaja, šećera, jogurta, ulja, prašak za pecivo i griz. Sve to izmešajte pa prelivajte preko kore, a potom ih filujte i uvijajte u rolat. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa oko 20minuta, a potom smanjite temperaturu na 180 stepeni Celzijusa i pecite još 20 do 25minuta.