Ovako Nemci prave kupus salatu i potpuno je drugačija od naše: Dodaju još 2 sastojka i dobiju čaroban ukus
Salata od svežeg kupusa je jedan od najpopularnijih priloga u Nemačkoj, ali i u našoj zemlji
Objavljeno: 25.09.2024. 18:56h
Autor:
Autor:
Kupus salata se odlično kombinuje sa mnogim jelima, a naročito sa onim koji su na bazi mesa.
Najčešće se servira uz nedjeljni ručak, mada je kupus salata neretko na spisku dijeta. Svako ima svoj recept za kupus salatu, ali u Nemačkoj se pravi na vrlo specifičan način.
Kupus salata se priprema od svežeg zelenog kupusa, luka, šećera, sirćeta i semenki kima. Zavisno od regije – u salatu mogu da se stave čak i komadići slanine i senf. Imajte na umu da će salata imati bolji ukus ako kupus dobro izrendate, tačnije, na sitne tračice, piše „Punkufer„.
( Lana Vidović )