"Posle 30 godina drogiranja ne znam kako nisam mrtva, rođena sam kao loša": A kažu da lepša žena nije hodala Zemljom

Osamdesetih godina fascinirala je muškarce svojom lepotom, ali čini se da je sada u potpunosti zaboravlje

Objavljeno: 16.09.2024. 16:43h 17:55h
Foto: Printscreen Youtube - Belinda Carlisle

Belinda Carlisle je američka pevačica i kantautorka, najpoznatija kao glavna pevačica grupe The Go-Go's, jedne od najuspešnijih ženskih rock grupa iz 1980-ih. Osim po vokalu, ostala je upamćena i kao najlepša devojka iz tog vremena, seksepilom je oduzimala dah, poput magneta privlačila je poglede gde god bi se pojavila, a za sebe kaže da oduvek želela da bude "loša devojčica".

Trenutno se sprema za turneju po Australiji, te su je paparaci fotografisali na aerodromu u Sidneju u odličnom raspoloženju. Primetila je bliceve, mahnula im je i nasmejala se. U 66. godini ima i dalje mladalački dug i želju da još dugo nastupa pred publikom.

foto: Media-Mode / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Odrasla je u Kaliforniji u radničkoj porodici. Njeno interesovanje za muziku razvilo se u ranim tinejdžerskim godinama, a kao mlada odrasla žena bila je deo punk i new wave scene u Los Anđelesu. Pre nego što je postala slavna sa The Go-Go's, kratko je bila bubnjarka u grupi The Germs.

Benda The Go-Go's je osnovan 1978. godine, a i Belinda je došla na poziciju vodećeg vokala. Za veoma kratak period postigli su nezapamćen uspeh, te su postali prva žena grupa čije su članice pisale pesme i svirale instrumente. Već 1981. su dospeli na na prvo mesto Billboard 200 liste sa albumom "Beauty and the Beat".

foto: Media-Mode / SplashNews.com / Splash / Profimedia

A neki od vanvremenskih pesama na njemu su bili:"We Got the Beat" i "Our Lips Are Sealed", koje su postale globalni hitovi i postavile The Go-Go's na vrh muzičke industrije.

Iako su The Go-Go's nastavile da izdaju uspešne albume, poput "Vacation" (1982) i "Talk Show" (1984), unutrašnje nesuglasice i problemi sa drogom i alkoholom doveli su do raspada grupe 1985. godine.

Belinda je nakon toga započela samostalnu karijeru koja ju je učinila još popularnijom. Njen solo debi album "Belinda" (1986) donosi hit pesmu "Mad About You", sa kojom je postigla veliki uspeh. Međutim, njen drugi album "Heaven on Earth" (1987) lansirao je Belindu u zvezdanu orbitu. Singl "Heaven Is a Place on Earth" postao je međunarodni hit i popeo se na prvo mesto Billboard Hot 100 liste.

foto: Profimedia

Pesme kao što su "I Get Weak" i "Circle in the Sand" sa istog albuma takođe su bile izuzetno popularne, čime je Belinda učvrstila svoju poziciju na pop sceni krajem osamdesetih. Njeni naredni albumi, uključujući "Runaway Horses" (1989), doneli su još hitova poput "Leave a Light On" i "Summer Rain".

Tokom devedesetih bend The Go-Go's na čelu sa Belindom ponovo se okupila, ali nikada nisu uspeli da dostignu popularnost kakvu su imali pre raspada.

foto: Profimedia

Njen privatni život obeležili su poroci i vrlo problematično ponašanje.

"Posle tri decenije zavisnosti od kokaina dobro je da nisam mrtva. Trebalo bi da izgledam kao fantom iz opere, samo sa dve rupe na licu. Ja volim da kontriram po prirodi i verujem da je moja zavisnost bila posledica toga. Uvek sam htela da budem loša devojčica. Volela sam one opskurne filmove o narkomanima, zbog kojih sam još više želela da se drogiram. Jednostavno sam rođena takva", rekla je za Gardijan.

Sa 47 godina je prestala da se drogira, pije i puši i okrenula se meditaciji i pronašla spas u budizmu.

FOTO: Printscreen Youtube / The World News
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Media-Mode / SplashNews.com / Splash / Profimedia
FOTO: Media-Mode / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Uprkos raznim krizama, uspela je da ostane u braku sa političarem i filmskim producentom Morganom Mejsonom već skoro 4 decenije, sa kojim ima sina Džejmsa, poznat kao LGBTQ+ aktivista

Živi povučeno, ali je posvećena solo karijeri, i dalje nastupa širom sveta i mnogi je hvale zato što nije odustala od muzike.

Osim muzičke karijere, Belinda je takođe poznata po svom radu u oblasti ljudskih prava, uključujući podršku LGBTQ+ zajednici i borbi za prava životinja.