Bila u zanosu s tajnim dečkom, pa autom naleteli na majku i ćerku i usmrtili ih: Svi hteli da budu ona, a ovo je dotuklo

Glumica Dženifer Grej svašta je doživela u životu, ali kobna noć je na nju ostavila trajne posledice

Objavljeno: 15.09.2024. 10:01h 17:12h
Foto: Printscreen Instagram - jennifergrey

Iako nije postigla veliki holivudski uspeh nakon "Prljavog plesa", Dženifer Grej je ostala ikona jedne generacije. Njena uloga Bejbi obezbedila joj je ulaz u istorju svetske kinematografije. A kultno ostvarenje, iako niko nije verovao da će postići toliki uspeh, i dalje živi kao kultni klasik koji se redovno prikazuje na TV-u i obožava širom sveta. Međutim, premijera ove romantične priče ostala je u senci strašnog događaja.

Saobraćajna nezgoda u kojoj su ugašena dva života

Ono čega Dženifer ne voli da se prisećata kad je izlazak "Prljaviog plesa" u pitanju, jeste teška tragična nesreća koja se dogodila samo nekoliko nedelja pre nego što ju je film vinuo u zvezde.

foto: IFA Film / United Archives / Profimedia

S njom je tada u automobilu bio glumac Metju Broderik s kojim je bila u tajnoj vezi, no od tog trenutka njihov odnos je postao javan.

U nesreći su tada na licu mesta poginule majka i ćerka na koje su Dženifer i Metju naleteli svojim kolima.

Iako je Dženifer filmom stekla svetsku slavu, u intervjuima je isticala kako u svemu tome ne može da uživa jer ju je pekla savest zbog dva života koja su bila izgubljena u nesreći. Tuga koju je osećala dovela ju je do toga da se na neko vreme povukla iz filmske industrije.

Javnost je ponovo dobila priliku da je gleda na malim ekranima kada je odlučila da se takmiči u emisiji "Ples sa zvezdama".

Što se tiče privatnog života, glumicu su povezivali s Džonijem Depom i novinarom Džordžom Stefanopoulosom, a od 2001. godine je u braku s glumcem i rediteljem Klarkom Gregom s kojim ima ćerku Stelu.

foto: Profimedia

Operacija koja je sve promenila

Dženifer Grej nije izgledala perfektno, ali je svima bila neodoljiv! I fizičkim izgledom i ulogom, apsolutno je šarmirala gledaoce. Upravo na audiciji za "Prljavi ples"izdvojila iz mase devojaka baš zahvaljujući nesavršenom licu, odnosno nešto većem nosu.

Glumici Dženifer Grej je ova uloga donela svetsku slavu, ali nesigurnost je puno koštala. Naime, operisala je nos, a odlasci kod plastičnog hururga su joj oduzele autentičnost zbog koje su je svi i zavoleli.

Svoju prvu estetsku korekciju uradila je već 1989. godine. Zahvat je bio toliko drastičan da je prijatelji nisu prepoznavali. Za razliku od kolege iz filma, Patrika Svejzija, njena karijera krenula je silaznom putanjom.

"Ušla sam u operacijsku salu kao zvezda, a izašla kao anonimna žena! Bila je to operacija nosa iz pakla! Uvek ću biti ona glumica koja je nekada bila poznata, a koju danas niko ne prepoznaje zbog zahvata na nosu”, priznala je u jednom intervjuu Dženifer Grej.

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: AP / Richard Shotwell
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

I njena ćerka Stela, kada je prvi put odgledala "Prljavi ples" posle 25 godina od premijere, potvrdila joj je ne baš tako prijatnu činjenicu.

"Kada smo moja ćerka Stela gledale prvi put 'Prljavi ples' , rekla da sam bila predivna, ali da potpuno drugačije izgledam", rekla je legendarna Bejb i dodala:

"To veče smo pričale o jako važnim stvarima, o samosvesnosti, o pobedi nesigurnosti i strahova. Znate da ja nikad nisam u javnosti zaplesala do pre koju godinu? Niti na privatnim venčanjima, javnim događajima, a znate zašto? Jer sam mislila da ću se osramotiti, da će ljudi očekivati da u meni vide savršenu plesačicu, koja se ističe među svima, a da ja to neću biti.Počela sam da plešem kad je umro Patrik. Tada sam shvatila koliko je život kratak, koliko je sve prolazno."

Borba sa karcinomom i operacije kičme bile su mnogo ozbiljnije epizode u životu Dženifer od estetstih zahvata. Zahvalna što je sve prežvela, konačno je odbacila nesigurnost.

"Rado bih sada rekla toj mladoj ja da će je dočekati mnoge lepe i strašne avanture, i da će sve to preživeti, osetiti toliko uspona i padova, naučiti životne lekcije, ali i što znači ljubav. Da će jednoga dana pronaći svoju srodnu dušu i imati divnu ćerku, zbog koje će osećati kao da je dobila na lutriji... Da će imati višestruke operacije kičme i rak, ali da će i dalje plesati i uživati u kišnoj večeri u svome toplom domu, znajući da je to zapravo raj", napisala je jednom prilikom na svojim društvenim mrežama uz fotografiju iz mladosti.