Dragana Kosjerina pitala Novaka šta doručkuje: Đoković do detalja objasnio s kojom hranom započinje dan

Novak Đoković pokrenuo je lavinu komentara kada je primenio način svoje ishrane, ispostavilo se da je bio potpuno u pravu, što su rezultati na terenu ubrzo pokazali, a ovako izgleda njegov jelovnik

Objavljeno: 13.09.2024. 09:08h 09:14h
Foto: Larry Marano / INSTAR Images / Profimedia

Voditeljka Dragana Kosjerina je u svojoj emisiji "Putem šampiona" upitala najvećeg srpskog šampiona Novaka Đokovića šta je za njega najbolji doručak.

"Voće ili neka kaša", kratko je odgovorio Nole.

Srpski teniser još jednom je potvrdio ono o čemu je mnogo puta pričao u medijima; da je njegova ishrana jednostavna i bogata namirnicama biljnog porekla, pre svega voćem i povrćem. Poseban akcenat stavlja na zeleni smuti koji pravi od puno voća, soka od jabuke, celera, nane, alga, spanaća i kelja. Tvrdi da je ovaj energetski napitak veoma ukusan, iako možda ne zvuči tako.

foto: Printscreen Youtube

Đoković gotovo svakog jutra ispija ovaj smuti kako bi se razbudio, a dok pravi različite varijante istog recepta, važno je da bude na bazi celera i bez dodatog šećera.

Nakon smutija, Nole prelazi i na konkretan doručak koji podrazumeva nešto u stilu muslija ili granole, sa dodatkom malina, jagoda, borovnica, banana, orašastih plodova i semenki. Ponekad doda i grčki jogurt ili manuka med.

foto: Shutterstock

"Dan počinjem sa toplom vodom i limunom da bih pomogao svom telu u procesu detoksikacije. A onda pijem sok od celera na prazan stomak. Jedem mnogo voća u prvom delu dana. Jedem puno salata...Preferiram ishranu na biljnoj bazi i ne volim da jedem hranu koja zahteva mnogo energije za varenje. Nastavljam sa laganom hranom kao što su krompir, sladak krompir, kinoja, proso, divlji pirinač ", rekao je Novak u emisiji "In Depth With Graham Bensinger" pre nekoliko godina.

Stil / Žena

Bonus video: